Problem z internetem i komputerem

Hej,

Zatem ja zmieniłbym nieco konfigurację i umożliwił działanie routera w trybie routera, a nie switcha. Generalnie podłączasz kabel z anteny do portu WAN, zamiast LAN. W ustawieniach routera włączasz też serwer DHCP, jeśli jest wyłączony. Sprawdzasz następnie, czy masz połączenie z siecią.

Pozdrawiam,
Dimatheus

Tylko że koleś który był 3 miesiące temu zakleil ten port więc nie wiem czy mogę to zrobić

Hej,

Możliwe, że w umowie z operatorem jest zapis o tym, że nie wolno stosować własnych routerów, a ilość urządzeń korzystających z internetu powinna być zgłaszana do operatora. Spotkałem się kiedyś z takim zaściankowym operatorem. Generalnie problem pojawia się, gdy do twojego TP-Linka podłącza się więcej urządzeń niż przewidziano w umowie.

Pozdrawiam,
Dimatheus

Czyli jak mi ten dlink nie potrzebny tylko sobie podlacze telewizor to już na mój komputer wróci Internet i nie będzie wywalac ?

Hej,

Nie wiem - trzeba sprawdzić. A przy ilu podłączonych do internetu urządzeniach pojawia się problem z dostępem do sieci?

Pozdrawiam,
Dimatheus

Zrobić w swoim routerze klonowanie MAC adresu komputera, czyl;i karty sieciowej, do której przypisał sobie operator i wtedy powinno działać. Tak niegdys robiłem koledze na D-Link DIR-300 w Multim,edi.

1 polubienie

Jak narazie internet działa, odłączyłem d linka i gra wszystko
Jak narazie nie potrzebuje żadnej pomocy, problem się sam rozwiązał