Problem z internetem przy windows 10

Witam otóż przychodzę z problemem na to forum :slight_smile: kilka razy pomogliście więc zwracam się znowu o pomoc,
przejdę do rzeczy

Posiadam internet z Netii 11 mb/s czyt. 1100 kb/s do 1 mb uploadu problem tkwi w tym że internet sam się resetuje po kilku godzinach/dniach lecz to nie jest największy problem.
Głównym problemem jest spadająca prędkość chodzi mi o to że gdy na stronie routera jest podana prędkość
Prędkość linii – Pobieranie (Kb/s): 10012 - na przykład taka internet chodzi bardzo dobrze lecz tak czy siak się resetuje sam po jakimś czasie nie mam na to żadnego wpływu i przy każdym resecie prędkość spada aż do prędkości
Prędkość linii – Pobieranie (Kb/s): 7456 - przy tej prędkości zwiększa mi się automatycznie ping z 30 do 60 w cmd gdy pinguje google. w Każdej grze online mam ping po 50-60 to gdy prędkość routera wynosi 7456 najmniejszy ping to 90 zastanawiacie się pewnie dlaczego nie kupie szybszego internetu otóż mieszkam na wsi gdzie max internet jaki sięga to właśnie 11 mb/s.
Pierwszy raz spotykam się z takim problemem kontaktuje się z netia w tej sprawie ale oni nie wiedzą jaka jest przyczyna sprawdzali router (Model TD-W8960) ten posiadam to nie znalezli żadnych usterek na linii też nie ma zakłóceń.
Próbuje resetować internet , przywracać do ustawień fabrycznych lecz prędkość jest ta sama 7456 głowię się z tym problemem od kilku miesięcy :frowning:

dodatkowe informacje - jestem podłączony przez kabel do gniazdka telefonicznego mam 1m

za każdą pomoc na prawdę dziękuje osoba którą pomoże rozwiązać problem zostanie nagrodzona PLN
(wyśle zdjęcie z wysłanym przelewem)

Zmień dostawcę.

Łatwo powiedzieć. Bywa, że nie ma wyboru. Albo lepsze opcje już sporo kosztują. Sam płacę na “wsi” (1 km od granicy Warszawy) 400zł za internet, bo to była jedyna opcja na rozsądną prędkość (80/40). Po kablu telefonicznym było mniej więcej jak opisane wyżej.

Co do sedna, nie widzę związku miedzy systemem, a tym co opisujesz. W ogóle komputer nie ma nic do rzeczy.

Moim zdanie twój komp jest sprawny. Dostawca (miałem już z nim do czynienia) - absolutnie nie polecam.

1 polubienie

Jest tak, że z internetem, to sprawa wielu ustawień, nawet w zaporze.
Proponuję zresetować wszystko tym programem: https://www.rizonesoft.com/downloads/complete-internet-repair/
Zaznaczyć jak proponuję i kliknąć w GO! - a po wykonaniu naprawy - restart komputera.

Drugie, to pobrać jetclean zip https://mega.nz/#!pRBjCI4I!jaOoKkeaRtNlqblivLgXXbbPfzyFggvToE0ako8o0Cg
Użyć tylko do jednej funkcji internet booster, czyli z menu narzędzia:

Potem kliknąć w skanuj po prawej.

Następnie wyskoczy napis Zoptymalizuj. Klikniesz. Tyle.

Nie obawiaj się o jetclean. Był płatny, teraz darmowy. Używam na windows 7 i na XP. Podana modyfikacja jest z 2016 roku i działa na windows 10, ale spotkałem wpis, że potrafi zepsuć hibernację w windows 10, dlatego nie proponuję czyszczenia, chyba że nie korzystasz z hibernacji. Program mam od początku jego powstania (kolejno wszystkie wersje) i laptop działa dokładnie 8 lat z pierwszej instalacji systemu.

Dzięki wszystkim za wypowiedzenie się co do zmiany internetu to nie da rady nie ma szybszego tylko same LTE albo orange które jest tak samo warte jak netia komputer mam sprawny a do nich dzwonie raz na dwa tygodnie żeby naprawiali problem …

a co do twoich programów Bogdan_G to pierwszy program nie może zresetować tcp/ip reseting faiiled a drugi wszystko zrobił pomyślnie lecz problem jest ten sam nic sie nie zmieniło

A jaki masz ustawiony dns tcpip?

jak można to sprawdzić ?

Na mojej karcie:
MWSnap851
Wyskoczy okienko i pokaże. U mnie:
MWSnap852

wszystko mam tak jak na zdjęciu tak też było przed tym kiedy to otworzyłem