Witam
Mam Windows XP Home Edition z SP2 i gdy załączam komputer to musze go zresetować żeby działał internet. Dzieje sie to tylko wtedy gdy załanczam komputer rano (przynajmniej tak zauważyłem). Pozdro
Witam
Mam Windows XP Home Edition z SP2 i gdy załączam komputer to musze go zresetować żeby działał internet. Dzieje sie to tylko wtedy gdy załanczam komputer rano (przynajmniej tak zauważyłem). Pozdro
Przez co łączysz się z internetem? Skanowałeś system jakimś dobrym AV?
mam stałe łacze osiedlowa sieć z LAN skanowałem Avira Personal Edition … i nic nie wykryło a także Ad Aware
W momencie kiedy kilkanaście osób uruchamia w tym samym czasie neta, możesz się nie połączyć. Ja tak mam w neostradzie często. Gdy chce połączyć się z netem, dostaje błąd 691, że usługa jest przeciążona a osiedlowa działa na identycznych zasadach. Nie musisz go od razu resetować gdy się nie połączysz, zaczekaj chwilę i spróbuj ponownie.
jacobson89 wydaje mi się że o to nie chodzi bo za 1 razem czekałem okkoło 2 godzin myśląc że to operator miał jakieś problemy ale gdy zresetowałem kompa to był już internet. Na pasku zadań wyskakuje ikonka Ograniczony dostęp do sieci 100 mb/s niewiem w czym tkwi problem.
Możliwe, że jest przeciążone łącze, dlatego są takie problemy.
miałem starszy komputer na XP Professional i bez problemów net chodził a teraz to nie wiem Może to od ustawien systemu coś ?? albo od tego SP 2??
Skoro twierdzisz że to system to uruchom kompa z Live CD (KNOPPIX, Vista czy XP Live CD) i tam sprawdź czy Cię łączy z internetem.
Złączono Posta : 01.08.2007 (Sro) 13:17
niestety ta nakładka nie pomogła jeszcze musze spróbować odpalić kompa na linuxie.
u mnie problem polega na tym, ze lacze sie z netem, wszystko dziala okej, i po okolo pol godzinie nagle wszystko pada polaczenie niby nie zostaje przerwane, ale nei wgrywaja sie stronki, gadu robi sie niedostepne i generalnie net jest ale jakoby go nie bylo. na poczatku dzialo sie tak po wyskoczeniu okienka z ‘Generic Host Process for Win32 Services blabla’, ale po sciagnieciu łatki komunikat przestał wyskakiwać a dzieje sie to samo skanowałam kompa według zaleceń w temacie dotyczącym tamtego komunikatu, uzylam spybota i ad-aware, ale wlasciwie dalej sie dzieje to samo. nei zdazylam tylko kasperskym przeskanowac, bo po 7 minutach skanowania mialam tylko 1% i zanim cokolwiek sie zeskanowalo net po prostu padal.
wiem ze keidys po formacie (teraz tez jestem po formacie) dzialo sie to samo, i tez sciagalam late, skozystalam z ad-aware i jeszcze czegostam co wyswietlalo chyba rejestr czy costam, potem sie to wysylalo na forum i ktostam zyczliwy pisal co i jak trzeba wykasowac w trybie awaryjnym, ale pojecia nie mam co to bylo, ale chyba costam pomoglo. nooooo,pewna nie jestem, ale za wszelkie porady ktore moglyby pomoc bylabym wdzieczna
może w twojej sytuacji wystarczy odłączyć internet i zeskanować dyski programami. Mi jak narazie nic nie pomaga
jak na razie u mnie wystarczylo windows worms doors cleaner i wszystko chodzi póki co już od kilku godzin, więc myślę, że nie będzie już problemu.
może tobie to też pomoże. u mnei ten problem wyskakuje po każdym formacie niestety, nie wiem dlaczego
no ja ściągłem ten programik i było jeszcze gorzej bo w ogóle neta nie miałem ! heh kurde no wysiadom co tam może być złonacone nie tak
Złączono Posta : 03.08.2007 (Pią) 12:30
Chyba nikt nie zna tej przyczyny