Witam, od pewnego czasu mam irytujący problem z internetem. Gdy gram w grę (np.Lol, CS:Go, HS) i rozmawiam przez teamspeaka/discorda rozłącza mnie albo z gry albo z komunikatora głosowego na 4-5 sekund i potrzeba reconnecta co bardzo irytuje w grach typu fps lub moba. Od czasu występowania tego problemu wymieniłem router, kabel ethernet, płytę główną w komputerze dzwoniłem do dostawcy gdzie ustawiono monitorowanie łącza i nic. Zastanawiam się w ogóle co jeszcze mogę zrobić.
wymieniłes prawie cały komputer, nie szkoda ci kasy ?, penie problem jest po stronie dostawcy lub zaśmieconego systemu avastem czy innym syfem… Pewnie wina dostawcy.
Płytę główną wymieniałem wraz z zakupem nowego komputera a router wymienił mi dostawca. Poza tym formatowałem komputer w tym czasie kilka razy i cały czas tak samo
Masz jeden router od dostawcy czy więcej sprzętu sieciowego?
Prawdopodobnie jest to problem po stronie ISP, więc sugeruje zgłaszać awarie do skutku aż w końcu ktoś się zainteresuje.
Jeden router i zgłaszałem z 10 razy 3 razy powiedzieli że naprawili problem 2 razy monitorowali łącze na 24h gdzie występował ten problem a na końcu powiedzieli że wina nie leży po ich stronie i to ja mam gdzieś problem
Dzięki dzisiaj przetestuje
Mój znajomy miał kiedyś problem z rozłączającym internetem. Okazało się że problem tkwił w tym że we właściwościach sterownika karty sieciowej miał zaznaczoną opcje “Pozwalaj temu komputerowi na wyłączanie tego urządzenia w celu oszczędzania energii” .
Odhaczył i problem zniknął. Może to w tym tkwi problem?
Zgłaszaj do dostawcy, ich sprzęt, ich problem.
Ze swojej strony zrobiłeś wszystko co mogłeś, skoro problem występuje na czystym systemie to nie jest to wina oprogramowania czy syfu na komputerze.