Problem z Internetem w grach Multiplayer!


(Pszyfer) #1

Witajcie.

Jest taki problem - kolega z Francji nie może grać w gry Multiplayer na swoim komputerze z Windows XP. Z Internetem łączy się on przez sieć WiFi. Z tej sieci WiFi korzysta na innych laptopach i działa bez problemu. Problem zaczął występować po zmianie Internetu - wcześniej na tym komputerze działało wszystko OK.

Problemem jest to, że koledze działa Internet w przeglądarce, komunikatorach, na Team Viewerze. Niestety podczas próby zalogowania się w jakiejkolwiek grze multiplayer logowanie kończy się niepowodzeniem. Okazało się, że podczas próby logowania w programie Game Spy Arcade - występuje problem. Po prostu loguje, loguje, aż w końcu wyskakuje błąd,

Wszystkie protokoły dostępne tego połączenia Internetowego zainstalowałem (pomagałem przez TeamViewer). Zapora Windows została wyłączona, dla pewności aplikacje które nie działają - dodane do wyjątków. Anty-virus Avast wyłączałem podczas prób logowania. Niestety NIC nie pomogło. Cały czas ten sam problem. Z ruterem chyba wszystko jest OK, bo jak wcześniej wspomniałem na innych laptopach działa normalnie. Oczywiście sterownik tego USB WiFi został zaktualizowany do najnowszej wersji.

Co jeszcze można zrobić, aby Internet w tych grach Multiplayer zaczął działać? Sprawa jest naprawdę dziwna. Bardzo proszę o jakieś rady, wskazówki,


(pawcio1212) #2

a jakie serwery wybiera te co ty

bo on jest daleko i z polskimi serwerami może mieć ping

http://www.speedtest.net/ sprawdź tym prędkość u niego do polski i podaj ping


(Pszyfer) #3

Znaczy się - na innych laptopach w tym domu mu działa. Oczywiście problem występuje gdy próbuje zalogować się na tak zwane "Lobby". Po prostu w żadnych grach Multiplayer nie może zalogować się na ten serwer. Internet chyba sprawny, bo na innych laptopach loguje się i gra bez problemu... Jeśli chodzi o wybór serwera, to raczej logujemy się do tego samego, w USA