Witam mam pytanie mój brat ma internet przez kablówkę i jest jakoś zabezpieczony, działa tylko jak podłączy swojego laptopa ,a jak próbuję podłączyć swojego to wyskakuje komunikat że połączenie jest ograniczone ![]()
internet udostępniony na mac adres karty sieciowej więc nie kombinuj i korzystaj z kompa brata , a jak chcesz być legalny to zgłoś adminowi aby udostępnił neta na twój mac adres karty sieciowej, masz zamiar oszukiać dostawce to na tym forum już nic innego sie nie dowiesz.
W większości kart sieciowych można też zmienić MAC adres karty na taki, jak u brata. Chyba to jest najprostsze.
To nie on chce oszukać tylko usługodawca wyłudza stosowanie tylko jednego urządzenia na ich łączu co jest dziwne gdyż płacisz za połączenie a nie za prywatne urządzenie do niego podłączone.
Oszustwo popełnia operator blokując dostęp do lini.
Ja osobiście mam w domu podłączone 2 kompy + xbox 360, łącze mam z multimo a miła pani powiedziała mi przez telefon że to moja sprawa ile i co podłączam pod ich linie gdyż jest to moja prywatna sprawa a jednym ograniczeniem narzuconym przez operatora jest limit 2Mb/s.
Ja bym żądał od operatora przydzielenia mac modemu dla linii kablowej a nie mac karty sieciowej komputera który z linii korzysta.
Dzięki za szybką odpowiedz ,teraz wiem czego szukać Ps - i znalazłem
teraz tylko telefon do brata i po sprawie.