Nie dawno zainstalowałem windows 7 64 i po włączenie go internet nie działa. Internet mam podłączony kablem przez router edimaxa. Sciągnęłem sterowniki na kartę sieciową w mojej płycie głównej(asus p5ql pro) z tej strony http://asus.com.pl/product.aspx?P_ID=YYermRswb7n46yAX , mimo to i tak nie działa internet, co mam zrobić?? Router jest chyba dobrze skonfigurowany, bo pisze teraz z laptopa połączonego do internetu przez wifi.
Kabel nie jest przypadkiem uszkodzony, albo nie używasz kabla krosowego (tego z przeplotem)? Inna kwestia, to czy nie masz ustawionego filtrowania po adresach mac bo jeśli tak to musisz dodać adres mac karty sieciowej do routera.
kabel jest dobry, bo na windowsie xp tuz przed formatem działał. z filtrowaniem po adresach to nie wiem o co chodzi i gdzie to ustawić:(
Filtrowanie ustawia się na routerze, ale skoro na xp działało to znaczy że albo masz je wyłączone, albo dobrze ustawione. Nie wyświetla ci się przypadkiem jakiś komunikat z błędem ? Zobacz jeszcze czy nie masz po prostu wyłączonej karty sieciowej (obok zegarka, klikasz na ikonę połączenia -> centrum sieci i udostępniania -> Zmień ustawienia karty sieciowej), sprawdź co ci pisze przy twoim połączeniu.
pisze normalnie jakby wszystko było w porządku " połączenie lokalne, śieć i nazwa sterownika". nawet jak odpinam kabel to pokarze ze utraciło połączenie i przypinam, i się normalnie łączy, i niby wszystko działa ale na IE strony się dalej nie wczytują.
– Dodane 11.04.2010 (N) 15:25 –
DNS pomogło. Zamykam temat.