Problem z internetem :)


(Onx23) #1

Witam

Otóż mam dziwny problem , podczas ściągania plików prze bit lorda, bit cometa, na pc pliki się normalnie ściągają a na laptopie rozłancza mnie po ok 15 minutach, próbowałem zmieniać ustawienia zapory ogniowej i antywirusa ale to nie pomagało transfer spada mi do 0 ale jak włączę program od nowa to ściąga po czym po 15 minutach rozłańcza nie wiem czym to jest spowodowane, wcześniej nie miałem takich problemów mam mam w domu sieć wi-fi pecet posiada kartę wi-fi.Próbowałem również zmieniać ustawienia routera ale to nic nie pomogło. Proszę o pomoc :):slight_smile:

Pozdrawiam


(kostek135) #2

Ustaw laptop podczas ściągania maksymalnie blisko routera, czy wtedy tez rozłącza?


(Onx23) #3

Zasięg mam idelany 5 kresek nie wiem czym to jest spowodowane :slight_smile:


(kostek135) #4

Nie odpowiedziałeś na pytanie. Jeśli to nie pomoże, sprawdź czy po kablu dzieje się tak samo.


(O P Z) #5

Zobacz czy jak wyłączysz tę zaporę, to czy nadal będzie rozłączało.


(Onx23) #6

Witam

Wyłączenie zapory nie pomogło mam Kasperskiego internet Security 2009 nie wiem od czego to zależy , router też resetowałem i to nie pomogło , dodam iż na pc ma kartę wi-fi i nie ma tego problemu co na laptopie. Proszę o pomoc.

Pozdrawiam


(O P Z) #7

Daj logi z HjT i Combofix.


(adpawl) #8

czy zawsze jest to jakieś 15 min. czy może czas ten jest zmienny?

-sprawdź funkcje zarządzania energią, czy nie masz gdzieś powłączanych opcji oszczędzania energii etc.

-sprawdź w Opcjach Internetowych, czy nie masz ustawionego czasu bezczynności przed rozłączeniem


(Onx23) #9

Temat zamknięty, zrobiłem recovery dysk i problem zniknął coś w systemie było :slight_smile: Pozdrawiam