Problem z Internetem


(Wolin) #1

Mam strasznie dokuczliwy problem, a mianowicie: podczas gdy jestem podłączony z internetem chodzi mi on bardzo wolno. Wskaźnik prędkości wykazuj (i tu najciekawsze) np. DL: 17,0 kB/sec i drazu spada na 0 kB/sec następnie spowrotem na około 17,5 kB/sec i potem na 0 kB/sec tak cały czas :o Co jest ?? Jakby coś blokowało mi łącze czy coś podobnego.

HELP ME !!


(Adi171717) #2

W sumie to mozesz miec jakies wiruski, trojanki i inne swinstwa, szczegolnie, gdy zobaczylem Twojego loga ze Spybot S&D, poszukaj na forum co zrobic, zeby sie wyleczyc z tego


(Zbych ) #3

Na 100% ma i to mnóstwo zwłaszcza DSO Exploid mając kilka takich pasci możesz całkowicie zostać pozbawiony internetu, Exploidy potrafią do tego stopnia wykorzystywać łącze że nie będzie możliwe otwarcie żadnej strony.


(Wolin) #4

Więc jak to usunąć bo jak skanuje za każdym razem Spybot - Search & Destroy to właśnie mam to, i jak to usuwam to i tak przy następnym skanowaniu on jest :-x :-x :-x


(Duch) #5

DSO usuwa się ręcznie!!

w Spy Bot masz możliwość otwarcia rejestru i wyszukania w nim wpisu robaczka!!

PS. nie wiem tylko ile tych wpisów trzeba usunąć !!


(Wolin) #6

A kto na tym się zna i mi pomorze ??


(Zbych ) #7

DSO Exploid najlepiej usuwa SpyRemover (tylko nie wiem czy zrobi to wersja demo) SpyBotem możesz spróbować ale w zakładce mode zaznacz advanced mode pozatym Ad_aware , CWShredder i programem antywirusowym, musisz użyć kilku programów bo jednym nie usuniesz wszyskich tych śmieci.

PS. Jedynym najkrótszym poleceniem jakim można to wszysko usunąć to jest "format x" ale tego chyba nie chcesz zrobić.


(Duch) #8

to akurat tego nie usunie!! u mnie nawet nie wykrywa DSO Exploit!!


(Dragonlnx) #9

Właśnie sciagam to narzędzie bo też mam problem z tym cudemm :o


(Adarek) #10

DSO Exploid likwidują łaty systemu ! Jest to dziura w zabezpieczeniach windowsa.

Albo to http://www.nsclean.com/dsostop.html

SpyBot może tego nie usunąć . Trzeba ręcznie działać w kluczach.Wszędzie tam gdzie pokazał kłucze rejestru z exploidem -wartość 1004 (REG_DWORD) należy zmienić na 3 i jeszcze raz scan dysku czy jest ok.

Czyli szukaj w okolicach :

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\0

HKEY_USERS\S-1-5 do iluś tam\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settngs\Zones\0


(Wolin) #11

Więc co mi radzicie z tym problemem co opisałem w pierwszym poście??

Czy aby na pewno winę ponosi za wszystko DSO Exploid??


(Adarek) #12

Sprawdz jeszcze porty.

W uruchom wpisz command naciskasz > Enter.

W oknie poleceń wpisz netstat -a -o -n naciskasz >Enter

Wyswietlą Ci sie informacje jakie programu działają na portach adresy itp Pod PID masz numery . To jest identyfikator procesu.

Teraz wciskasz Alt+Ctrl+Delete . Sprawdzasz nazwy procesów PID na zkładce Procesy. Wszystkie lewe uduś zapisz nazwy i usuń Ręcznie. Zobacz jakie procesy opciąrzaja CPU najwięcej . W menu kontekstowym danego procesu sprawdz priorytet. żaden nie powinien być "Czasu rzeczywistego." najlepiej jak są na normalnym.Tylko Taskmgr jest na wysokim.

Na zakłatce Widok > Wybierz kolumny > zaznaczasz co ma być wyświetlane.

Ps .

Masz tam jeszcze zakładkę "Sieć"

może to coś jeszcze wypwtrzysz.


(Wolin) #13

Ale 3 jest już od razu !!


(Adarek) #14

No i w czym problem ? !!

Widocznie masz odpowiednie poprawki.

Spybot - Search Destroy w starszej wersji miał z tym problemy ale w najnowszej bodobno to usunięto. :smiley:


(Wolin) #15

Spybot - Search & Destroy ściągnełem z Vortalu dobreprogramy.pl i wykrywa mi DSO Exploit tylko jak go naprawia to przy następnym skanowaniu znowu jest !!

P.S. Czyżby ten Vortal miał w swojej kolekcji starsze wersje programów??


(Adarek) #16

To jest bug Spybot - Search & Destroy . Nie przejmuj sie.

Zainstaluj jeszczę takie coś na wszelki wypadek DSOstop

Tam masz opisany problem i jakie klucze są za to odpowiedzialne . Ten programik to załatwia za Ciebie.Po restarcie powinno być ok.

Moze ja żle wcześniej podałem ,więc poczytaj. :smiley:


(P.Piotrek) #17

DSO Exploit

  1. W Menu: Start\Uruchom wpisz słowo: regedit i kliknij przycisk ;

  2. Rozwiń następujący klucz w lewym oknie Edytora rejestru:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\0 -> zaznacz 0

  1. W kluczu usuń wartośc: 1004 REG_SZ w prawym oknie Edytora rejestru (prawy klik myszki na 1004 i kliknij: Usuń)

  2. Po usunięciu: 1004 REG_SZ, prawy klik myszki w prawym oknie Edytora rejestru: Nowy i wybierz z rozwiniętego Menu: wartość DWORD

  3. Wpisz: 1004 w miejscu: Nowa wartość #1 i zatwierdz klikając gdzieś obok;

  4. Prawy klik na utworzonym: 1004 REG_DWORD i z wyświetlonego Menu wybierz: Modyfukuj;

  5. Wpisz liczbe 3 w okienku Dane wartości i kliknij przycisk ;

  6. To samo powtórz w poniższych kluczach:

HKEY_USERS\S-1-5-18\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\0 -> zaznacz 0

HKEY_USERS\S-1-5-19\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\0 -> zaznacz 0

HKEY_USERS\S-1-5-20\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\0 -> zaznacz 0

HKEY_USERS.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\Zones\0 -> zaznacz 0

  1. Zamknij okno Edytora rejestru i ponownie uruchom komputer !

(Maniooo666) #18

Witam,

no, to teraz już wszyscy będą wiedzieli, jak się z tym uporać. :wink:

TUTAJ też problem rozwiązany. :wink: