Problem z Internetem


(Misie22) #1

Witam.

Majac system Windows Me Internet działał bez problemu. Zmieniajac sprzet na nowy i majac Windows XP nie które strony sie nie otwierają takie jak http://www.chip.pl, http://www.zus.pl , http://www.wbk.pl. Mam Neostrade i Internet Explorer Sp1. Czekam na rade dzieki


(JNJN) #2

Zainstaluj jak nie masz :

1.Jave

2.Makromedia flash player

i zobacz.

Sprawdz czy firewal nie zablokował tych stron.


(system) #3

zainstaluj programik cmtutool.exe i wpisz w nim 1492

ja tak mialem jak ty niewchodzila mi jeszcze http://www.idea.pl i pare innych stronek

programik mozesz sciagnac z tej stronki http://www.sltargowek.com/download.htm Polecam

Pozdowienia :smiley: :smiley:


(Asterisk) #4

No dobrze - poinformowałeś o tym,

ale w czym problem - nie wiadomo .

A do tego ten post powinien być w stosownym

dziale - Systemy operacyjne Linux .

Tam przedstaw swój problem.

Ten post zostaje skasowany


(Misie22) #5

Wszystko to zrobiłem i lipa. Nadal nie działa


(Marekpratnicki) #6

a proxy maz ustwione??? bo umnie jak mam wlaczone to strona dobreprogramy mi nie dzial ale jak wylacze to dziala!


(system) #7

A ustawiłeś w IE o Obcje Internetowe [/]Zabezpieczenia

Oraz zakładka

prywatnośc ustaw tam pozom średni lub niski i zakladka Zaawansowane Przejrzyj i powłaczaj co nieco ..!

Pozdro


(JNJN) #8

Dokładny scan kompa na szkodniki.

Później wklej loga.

Poczytaj tu:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... trony+onet


(Misie22) #9

Na tej stronie znajduje sie programik DRTCP. Po zainstalowaniu. Wszystko zadziałało.

http://www.lanten.neostrada.pl/winroute ... a_plus.htm