Problem z iPlusem - zawiesza komputer


(Rafał-85) #1

Sprawa wygląda dziwnie. Po zainstalowaniu iPlusa jest wszystko ok ale gdy łączę się z netem, w różnym odstępie czasu od podłączenia do sieci totalnie zawiesza się komputer. Wykonałem reinstalację XP, zainstalowałem wszystkie sterowniki i błąd nadal się powtarza. iPlus na innych komputerach działa dobrze. Co może być tego przyczyną? iPlus na modemie USB Huawei E169.

Proszę o pilną pomoc.


(Tomulus2) #2

spróbuj nie łączyć się przez iplus menagera, tzn połącz się raz (aby iplus zalogował sie do sieci) następnie się rozłącz i wyłącz program, potem we właściwościach połączeń sieciowych będziesz miał połączenie iplusa, prawym połącz i powinno śmigać


(Ernestinho) #3

Co do Twojej porady Sniko to nic ona nie wskura. Ten modem jest tak zaprogramowany, że łączy się z Internetem tylko przez iPlus Manager. Wiem to, bo miałem iPlusa i nieraz próbowałem obejść łączenie się przez tą aplikację.


(Tomulus2) #4

hmm skoro tak mówisz, ja posiadam Huawei E800 i nie mam problemu z takim łączeniem


(Agatonster) #5

Rafał-85 ,

Poczytaj - Konkretne tematy... ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.


(Rafał-85) #6

udało się godzinę korzystać z netu, a potem znowu się zawiesił i problem nadal się powtarza :frowning: