Coś z java się zainstalowało, jakaś krzywa aktualizacja. Przestało działać w allegro wznowienie aukcji, te przyciski obok. Podobnie na FB, na Youtube nie da się odpalić żadnego filmu, brak przycisków, w tym play. Jak widzę emoticony także nie działają.
Jak to usprawnić lub wywalić do stanu poprzedniego? Proszę o pomoc!
Z Javą ? Java raczej nie ma nic do tego, jak już to flash, tak więc polecam zainstalować flash’a do odpowiedniej przeglądarki z tej strony: http://get.adobe.com/pl/flashplayer/
Nie, to chyba coś innego. Java Player nic nie daje. Pamiętam że wczoraj pojawiła się w systemie jakaś ramka że Java coś tam upgrade… i się zaczęło. Mam laptopa i Windows 7. Jak to naprawić? Czego mu brakuje że nie działają te przyciski, emoticony?!
Java nie ma ŻADNEGO wpływu na wszystkie strony które wymieniasz. Youtube korzysta z playera we flashu. Przyciski to czysty JavaScript (który z javą nie ma absolutnie nic wspólnego). Przycisk na FB działa tak samo jak przyciski na youtube. Java nie ma na to żadnego wpływu. Musisz przyczyny szukać gdzieś indziej. Jeśli faktycznie stało się to PO upgradzie javy to może spróbuj ją odinstalować i sprawdzić jak będzie działać?
Miałem podobny problem cały czas używałem wersji Java 7 Update 2. Po zaktualizowaniu do wersji Java 7 Update 3 nie uruchomiała mi się żądna aplikacja która wymaga Javy. Natomiast kolega zainstalował tą samą wersję Javy i nie miał żadnego problemu. Jak poradzić sobie z problemem ?
Odinstalować wszystkie wersje Javy które są zainstalowane łącznie z katalogami i zainstalować wersję Javy Update 2
Nic to nie dało. Odinstalowałem wszelkie aktualizacje Javy poprzez panel sterowania systemu. SPrawdziłem także, czy fizycznie nie pozostały jakieś śmieci po tych katalogach. Nic nie było. Ściągnąłem, zainstalowałem wersje 32 i 64 bit, najpierw jedną, nic, odinstalowałem, potem dałem drugą, także nic.
Na forum także nie mogę dodać żadnego “uśmieszka”… nic nie działa. Aha, jak widze problem chyba dotyczy tylko mojej przeglądarki Opery, bo na Chrome jest już ok. Wczoraj działało na Operze normalnie, więc co jest?!