Problem z Javą-Nie działa


(Ramirez1) #1

Gdy wchodzę na jakieś czaty które wykorzystują Javę nie ładują sie one jest taki mały kwadracik a w nim X i nic po za tym nie pomaga odświeżanie strony a nie wiem o co kaman.co może być tego przyczyną?


(Gugu007) #2

Spróbuj zaktualizować Javę, o ile pamiętam to najnowsza jest 1.6.1.

Sprawdź też ustawienia windy. :mrgreen:


(Ramirez1) #3

mam najnowsza wersje Javy wszystko niby ok ale nie działa


(Tomasz Paziewski) #4

Jakiej używasz przeglądarki?


(Ramirez1) #5

FF 2.0 ale w IE (6) też nie dział a


(Vernix) #6

przeskanuj antyvirem foldery javy w Program Files i w Moich Dokumentach; kiedyś miałem identyczny problem, a co się okazało wszystko przez Trojana, który siedział w plikach .jar ; jeśli to nie pomoze pozostaje ponowna instalacja Javy :slight_smile:


(Ramirez1) #7

ok zaraz to zrobię

Złączono Posta : 24.05.2007 (Czw) 14:44

nic anty virus nie znalazł ,odinstalowanie i ponowne zainstalowanie apletu nie pomaga,odinstalowałem nawet ff i tez nic nie działa tez w IE


(Tomasz Paziewski) #8

W IE wejdź w: Narzędzia -> Opcje internetowe -> Zakładka Zaawansowane -> Zobacz czy masz postawionego ptaszka przy USE JRE ....


(Ramirez1) #9

po mam tam wchodzić skoro IE od początku ma to ustawione zawsze jest zaznaczone


(Danielson) #10

zainstaluj to :http://www.underpl.org/program-197-microsoft_java_virtual_machine_(vm_5.00.html


(Ramirez1) #11

nie pomogło


(pakeroso) #12

a spróbuj TAK. Instrukcja nie jest pewnie identyczna jak twoja wersja Javy ale ja dzięki niej sobie poradziłem.


(Ramirez1) #13

tez nie pomogło