Problem z joomla


(Fifilion1994) #1

Witam . mam problem z wgraniem mojego szablonu do joomla. Zastosowałem sie do instrukcji opisywanych na roznych stronach. Mam wersje 1.56 . Szablon wgrywam z panelu admina i wyskakuja mi jakies bledy po wcisnieciu zaladuj i wrzuc. Moze wie ktos czy da sie te szablony wgrac przez ftp? Jesli tak to jak? Jesli sie nie da to prosze o dokladne opisanie wgrywania szablonow. Z gory dzieki i pzdr


(WODZU) #2

Szablon można "ręcznie" wgrać przez FTP do podkatalogu "templates". Po ponownym zalogowaniu do panelu administracyjnego powinien być widoczny pośród dostępnych, o ile jest poprawnie napisany.


(Skr3czu) #3

Musisz ustawić chmody...

Ale lepiej wrzuć przez FTP.


(Fifilion1994) #4

ale jak je ustawic?? pierwszy raz uzytkuje joomla wiec nie wiem o co chodzi


(Skr3czu) #5

Jaki masz program do FTP ?

Zobacz:

http://www.webtips.pl/post27768.html

Pozdrawiam.


(Fifilion1994) #6

mam flash xp ale juz sciagam filezille


(Airborn) #7

to je JAKOŚ popraw... albo poczekaj, wieczorem skoczę do wróżki, zapytam co to za błędy, i może ktoś będzie znał rozwiązanie...


(Fifilion1994) #8

jednak to nie byl chmod tylko mialem nieodblokowany plug-in legacy ktory pozwala na wgrywanie starszych szablonow. Aha i jak instalowałem to dalem zeby mi zrobilo strone pokazowa zeby sie łatwiej ze wszystkim polapac. Da sie to teraz jakos wykasowac??


(graphdesign) #9

da się, w CONTENT masz wszystkie artykuły, w sekcjach - sekcje, kategoriach - kategorie, w menu - linki, we wszystkim możesz sobie dowolnie rozrabiać, zmieniać tytuły, treść, kasować zbędne itd. Pamiętaj tylko żeby zrobić porządek w menu potem, zawsze mozesz też po prostu kliknąć na "nie publikuj" i tyle