Problem z jv16 Power Tools 2005


(piotr.335) #1

Witam serdecznie. Zaistalowałem sobie ten programik w pełnej wersji z najnowszego wydania Komputer świat. Wszytko działa oprócz opcji czyszczenie rejestu. Otwiera się okienko ale klikanie na opcje '' rozpocznij'' nic nie daje. Przeinstalowałem program i dalej to samo. Czy ktoś się spotkał z podobnym problemem??


(Pioters) #2

czasem tak jest :stuck_out_tongue:

Złączono Posta : 24.10.2006 (Wto) 20:23

czasem tak jest :stuck_out_tongue: Mi jak wyszuka zbędne wartości to nie chce ich usunąć :smiley:


(piotr.335) #3

Ale ta opcja wogóle sie nie włącza. Nie skanuje rejestru.


(Anonymous Dreams) #4

Nie zaznaczaj wszystkiego "na raz" do usunięcia tylko kilka pozycji. :slight_smile:


(Pioters) #5

Nie chce mi sie :slight_smile:


(piotr.335) #6

Ale on nie znajduje nic co miałby usunąć bo sie nie włacza opcja


(Leon$) #7

Czasem tak jest, trzeba poczekać aż się uaktywni opcja '' rozpocznij'' (zmienia kolor na białe) czasem trwa to kilka sekund,a czasem nawet pół minuty-cierpliwości.

:slight_smile:


(Wi Ge) #8

Witam! Mam ten sam problem. Po zainstalowaniu działaja wszystkie funkcje oprócz czyszczenia rejestru. Napisałem e-maila na adres redakcji opisując problem. Po krótkiej wymianie zdań korespondencja urwała się ok. 16.00. Prawdopodobnie program jest wybrakowany. Proponuję pisać do redakcji - adres mailowy jest na stronie z opisem programu w KŚ.


(piotr.335) #9

Jak najade kursorem na ''rozpocznij'' to zmienia kolor na biały. Klikam i żadnej reakcji


(Naja) #10

Ściągnij i zainstaluj tą samą wersję z http://www.pcworld.pl/ftp/pc/programy/8 ... 1.311.html i zainstaluj na tej z płyty tylko zachowaj kopię pliku langues. Następnie podmień pliki langues i jeszcze raz zainstaluj z płyty. Sprawdż czy w wersji trial działa czszczenie rejestru i dopiero instaluj z płyty.

Złączono Posta : 24.10.2006 (Wto) 21:04

U mnie po tych operacjach działa perfekt i jest licencja komputer świat.


(piotr.335) #11

Dziwna sprawa. Dopóki nie podmienie pliku langues to czyszczenie rejestry działa. Ale po podmianie już nie. :cry:


(Naja) #12

To nie podmieniaj. Sprawdz czy tylko masz wersję K. swiat. w głównym oknie na górze.


(Wi Ge) #13

Sposób podany przez NAJA działa. Trzeba tylko wybrać język np. czeski poniewaz angielskiego nie ma w spisie języków (podobnie jak i polskiego). Wersja po nadinstalowaniu jest z nagłowkiem KS.


(piotr.335) #14

Zrobiłem tak. Odinstalowałem wersje K.świat i zainstalowalem tego triala. Z tego triala przekopiowałem plik langues ponownie zainstalowałem jv16 z płytki K.świat i wkleiłem plik langues. Teraz wszystko jest OK. Wyglada na to że to przez ten plik.

Złączono Posta : 24.10.2006 (Wto) 21:46

Mam jeszcze pytanie. Czy wszystko mogę wywalić z rejestru co ten program znajdzie??


(Naja) #15

Tak. tylko pamiętaj o kopii.


(piotr.335) #16

OK. Dziękuje serdecznie za pomoc.