Witam. Do oglądania filmów używam programu Allplayer w wersji 2.4 i kodeków K-Lite Mega Codec Pack. Co do wersji playera to wiem że dość “antyczna” ale jak dla mnie program ten jest szybki stabilny itd więc nie przesiadam się na nic innego. Problem dotyczy kodeków, mianowicie posiadałem K-Lite Mega w wersji 1.65 i wszystko działało bez zarzutu. Niedawno pojawiła się wersja 5.05 tych kodeków więc pomyślałem - zainstaluje.
No i tu pojawił się problem, teraz Allplayer jak również Media Player Classic odtwarzają jedynie dźwięk, brak obrazu (czarne tło). W Allplayerze dzieje się tak od razu po włączeniu, natomiast w MPC po ustawieniu odtwarzania na pełny ekran obraz znika. Na wersji 1.65 działało bez zarzutu więc do niej wróciłem, wcześniej odinstalowując 5.05 programem Your Uninstaller i czyszcząc rejestr. Użyłem też poniższej metody zaczerpniętej z innego forum ale nic nie dała, nadal brak obrazu. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu (poza reinstalacją systemu, bo pewnie i takie głosy się pojawią :? ), to bardzo proszę o podpowiedź
Tą metodę zastosowałem:
1.odinstalowac z panel sterowania/dodaj/usun
2.usunąć katalogi z program files
3.reboot
4.mój komputer/ klikasz prawym - zarządzaj/menedżer urządzeń/kontrolery dźwięku video …
5.kodery dekodery video we właściwościach usunąć wszystko oprócz:
iccvid
ir32_32
iyuv_32
msh261
msh263
msrle32
msvidc32
msyuv
tsbyuv
6.audio/właściwości usunąć wszystko poza:
imaadp32