Problem z Kartą dźwiękową i jej sterownikami

Witam,

Mam następujący problem: wszystko było w porządku, do czasu gdy zmieniłem system z win7 na xp i od tad głośników wg nie widzi wiec pobrałem Everest’a, chciałem sprawdzić kartę dźwiękową, ale nie pokazuje jej. W takim razie mam ściągnąć sterowniki do samych głośników czy do karty po kolei póki nie zadziała bo tak robiłem z sieciowa, tez nie wiedziałem jak mam. ( trafiłem za drugim ;p )

Jak by co to mam głośniki dosyć stare bo Genius SP-Q06S i jak by ktoś znalazł sterowniki do nich to z góry dzięki :wink:

papson , po pierwsze - proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie,używając przycisku image.php?album_id=20&image_id=4038

Po drugie - przypomnij sobie co to są znaki interpunkcyjne i popraw co trzeba.

Co do polskich znaków - na PW dostałeś “przepis” jak zrobić, żebyś mógł.

W przypadku zignorowania prośby temat poleci do śmietnika.

Na początek zainstaluj sterowniki do chipsetu (ze strony producenta płyty głównej), później karty dzwiękowej.

Jeżeli posiadasz komputer stacjonarny i masz zintegrowaną kartę dzwiękową sterowników szukaj na stronie producenta płyty głównej.

Jeżeli posiadasz komputer stacjonarny i masz odzielną kartę dzwiękową sterowników szukaj na stronie producenta karty dzwiękowej.

Jeżeli posiadasz laptopa poszukaj odpowiednich sterowników na stronie producenta laptopa.

Nie zapomij o instalacji Service Pack 3, o ile go jeszcze nie posiadasz.

dzięki wielkie, tego jeszcze nie robiłem więc sprawdzę czy pomoże, ale mam taką nadzieje

Dodane 24.11.2012 (So) 19:23

a co jeśli nie wiem, jaką mam płytę główną. Przez ten czas szukałem info ale w everescie i w innych tego typu nic się nie wyświetla