Problem z kartą dźwiękową

Witam! Nie wiem gdzie to napisać, więc piszę tu.

Mam problem, a dokładniej chodzi mi o nie działającą karte dźwiękową zewnętrzną.

Sprzęt:

• Motherboard P5VD2-MX

• CPU Intel core 2 duo 2x1.86 Ghz

• GPU Gigabyte HD 4550

• Asus Xonar DGX 5.1 (PCI-e x1, dzie działa)

• Windows 7 x64

• 3 GB ram

Więc problem jest w karcie dźwiękowej. Mam uszkodzoną karte dźwiękową zintegrowaną i dlatego kupiłem zewnętrzną.

Lecz rzecz jest w tym, że ona ma wejście PCI-E x1 po podłączeniu nawet jej nie wyszukuję. U kumpla normalnie działa.

Prosze o pomoc! :frowning:

aktualizuj  sterownik karty dzwiękowej powinno pomóc 

Nie. Nie chdozi mi o kartę zintegrowaną. Xonara w ogóle system mi nie wyszukuje.

Apacze , zgodnie z regulaminem, który zaakceptowałeś podczas rejestracji, proszę dokonać zmiany tytułu na taki, który wstępnie opisze problem, w przeciwnym razie temat zostanie przeniesiony do kosza.

W celu edycji tytułu należy użyć opcji pełnego edytora tekstu.

Oczywiście podłączasz ją do portu PCIe x1 (drugi od góry,), a nie do PCI? :stuck_out_tongue:

Tak do PCIE x1, aż tak zielony to ja nie jestem :smiley:

Zaktualizuj BIOS, bo z tego co widzę to co chwila poprawiali kompatybilność z kartami PCIe, głównie VGA, ale może akurat pomoże na dźwiękówkę.

Na czas aktualizacji najlepiej będzie jak odłączysz tego Xonara.

A jak mam wykonać aktualizację? W obsługiwaniu BIOS’u jestem 5/10 :stuck_out_tongue:

@EDIT

Zrobiłem aktualizacje BIOS’u za pomocą programu Asus Update. Dalej nic. Proszę o pomoc :slight_smile: