Problem z kartą dźwiękową

Witam,
Wczoraj chciałem zaktualizować sterownik dźwięku do Realteka 892 z płyty głównej. Po instalacji wersji r2.82 nie miałem ikonki Realteka. Instalowałem kilka razy, aż zainstalowałem wersję r2.81. Było wszystko git, ale coś jest nie tak, mianowicie co kilka/kilkanaście minut wyskakuje info że odłączono głośniki od kompa i pojawia się menedżer Realteka, ale wygląda to jak milisekundowy proces bo w chwili gdy się to pojawia, głośniki od razu są podłączone. Zainstalowałem sterownik r2.79 i jest tak samo. Co by się mogło porobić? Płyta główna Gigabyte GA-B85M-D3H

Po co to instalujesz? Zainstaluj oryginalne o płyty. Jak chczesz poprawić dźwięk to FXSound

Ten FXSound to jest płatne 39,99$ :face_with_raised_eyebrow:

Kabel ci nie łączy i dlatego co chwila się pokazuje komunikat

Wszystko dotychczas dobrze działało, z kablem nie było nic robione. Na wszystkich wejściach audio tak się dzieję. Po podpięciu kabla do innego źródła też wszystko jest w porządku. Spróbuję jeszcze zainstalować ten sterownik który był i zobaczę jak będzie to wyglądało.

Z tego co pamiętam, wina może leżeć po rejestrze, możesz spróbować instalacji 2 programów i posłużenie się nimi do tego procederu: CCleaner i JetClean razem działają idealnie. I następnie zainstalowanie ponownie najstarszej wersji Realteka i pozostanie przy niej aż do próby zainstalowania najnowszej, ale jeśli dalej będą odbywały się błędy, to przywróć system do wcześniejszego stanu poprzez “przywracanie systemu” i poczekaj na dawne efekty dźwiękowe swojej karty :wink:

Hej,

A podłącz słuchawki do tego samego portu, w którym rzekomo rozłączają się głośniki. Też pojawiają się przypadki chwilowego braku wykrywania słuchawek?

Pozdrawiam,
Dimatheus

Po zainstalowaniu sterownika z płyty dołączonej do płyty głównej problem ustąpił. Dzięki wszystkim za udzielone odpowiedzi.

1 polubienie

Widzisz, było tylko pomyśleć trochę