Problem z kartą Galaxy 6800XT przegrzana?


(Progrot) #1

Witam.

Niedawno kupiłem ta kartę na allegro i co pierwsze to chciałem zobaczyć temperature GPU ale nie było widać czujnika.

Niewiem dlaczego niewidać czujnika Dlaczego????

Miałem kartę mx440 i mam nonitor LG 23".

Monitor podczas pracy wyłaczał się i po 5s było ok.

Teraz mam tą 6800xt i teraz wystepuje to baardzo często. Niewiem moze to poprzez przegrzanie się karty. Karta jest goraca ale bede wymieniał paste na ARCTIC COOLING MX-2 -PASTA TERMOPRZEWODZĄCA- 1g.

Myśle że pomoze ta pasta. :smiley:

Nw dlaczego niewidac czujnika pobrałem sterowniki które wazyły 118mb a teraz chce pobrac które ważą 140mb. NW może to coś zmieni. ?!

-- Dodane 29.07.2012 (N) 21:27 --

dodam że na aukcji było napisane " Witam mam do sprzedania kartę graficzną GeForce 6800XT ze zwiększona przepustowością. Karta podkręcana przez profesjonalistę więc działa bez zarzutów. Po podkręceniu używałem jej pół roku. Stan bdb." Nw może coś profesjonalista rozwalił ??

-- Dodane 29.07.2012 (N) 22:39 --

6800xt.bmp zdj z AIDA64 Extreme

-- Dodane 29.07.2012 (N) 22:40 --

http://zapodaj.net/e68e6c05abf2b.bmp.html


(Jaromir Zurawski) #2
  1. Może czujnik jest uszkodzony? Jakim programem sprawdzałeś?

  2. Jaki masz system? Dobiorę Ci dobre sterowniki.

  3. Pasta BDB

4, Jabym napisał, że jestem PROFESJONALISTĄ w budowaniu domów, to uwierzyłbyś mi?


(Progrot) #3
  1. Sprawdzałem AIDA 64 EE i everestem i nic

  2. xp sp3 32bit mam NVIDIA DRIVERS 301 i 266,58 znaczy teraz te nowsze :smiley:

  3. :smiley:

  4. No wiem.

Przeczytaj sobie to mx440-6600-pixelview-5900-t496385.html

Tu własnie było pisane o tej karcie na końcu.

I czytałem że nawet te XT niemiały czujnika tylko po przekroczeniu 70-75 st. piszczały i tyle.

Zobacz na kartę to jest ta z allegro

-- Dodane 30.07.2012 (Pn) 11:32 --

Napisałem do sprzedawcy o czujnik czy mu wyswietlał napisał że tak to ja nw co sie dzieje ???


(Jaromir Zurawski) #4

Masz tą wersje? http://www.nvidia.pl/object/winxp-301.4 ... er-pl.html

Pisz, może sprzedawca coś uszkodził.


(Progrot) #5

No napisał : U mnie działała bez najmniejszych problemów, nie miałem pojecia że się przegrzewala na programie monitującym temperatura była w normie. Niewiem w czym tkwi problem ale nie miałem o nim najmniejszego pojecia. Za zaistniałą sytację przepraszam.

A tą wersje sterowników mam zainstalowaną ^^

-- Dodane 30.07.2012 (Pn) 15:03 --

I co jeszcze doradzasz ??

-- Dodane 30.07.2012 (Pn) 21:21 --

Właśnie karta przestała ddziałac.

Gdy właczam komputer z ta kartą to wyskakują paski ale obraz jest gdy system zaczyna ładować blue screen i dupa.

Po włozeniu starej mx440 komputer działa.

I co mam zrobić karta ma zwiększona przepustowość jak ją przywrócić do pierwotnego stanu ??

-- Dodane 30.07.2012 (Pn) 22:09 --

ooo właczyła się i jest ok ale niewiem co robić ?????????

-- Dodane 03.08.2012 (Pt) 14:29 --

Witam poraz kolejny

Wymieniłem paste na karcie dałem MX-2 i chyba działa ale jeszcze nie grałem więc nw.

Na procku tez wymieniłem pastę i z starej max-55 a teraz max to 47 w stresie oczywiście !!

Ale niemoge znaleźc nigdzie temperatury. Chyba kupię wentylator z czujnikiem i tak bede sprawdzał.

Ale mozecie mi znaleźć jakieś małe wentylatorki tak z 40mm na 40mm bo na allegro widziałem tylko 120 a to zadużo

Karta wygląda tak http://img14.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2507521749

-- Dodane 03.08.2012 (Pt) 19:19 --

ej a może że niepokazuje temperatury to jest że niemam podłączenia wentylatora w prost do karty tylko na 3pin do mobo ????

A co mnie dziwi ma tak http://zapodaj.net/ebcfff8c58cf7.bmp.html

http://zapodaj.net/935932cae9630.bmp.html