Problem z kartą graficzną (8600gt)

Witam!

Mam problem z kartą graficzną.

Jednego dnia podłączałem do karty telewizor żeby oglądać filmy i wszystko było cacy.

Jednak kiedy następnego dnia chciałem znowu włożyć złącze euro do telewizora nagle podczas wkładania wtyczki euro zgasł monitor i nie dało się go w żaden sposób włączyć. Zresetowałem kompa. I zamiast charakterystycznego piknięcia przy startu sprzętu, pojawiło się inne dłuższe. Komp jakby się włączał normalnie ale obrazu brak.

Resetowałem go i dalej nic. Wyjąłem kartę, przeczyściłem z kurzu i dalej nic. Włożyłem ją, ponownie podłączyłem monitor ale dalej bez zmian. Ale na grafice zintegrowanej włączyło się wszystko bez problemu. Co się z nią mogło stać i jak mogę to naprawić?

Pozdrawiam

Wiesz, nie znam dokladnie tej historii, ale wiadomo wszem ze gf8600 maja cos z-pindolone i lubia sie palic wlasnie kiedy podlaczysz pod telewizor, szkoda ze cie nikt nie uprzedzil.

A tak poza tym, sprzetow tego typu nie podlaczaj kablami kiedy sa wlaczone. Karta pewnie juz nie na gwarancji, niestety, ale raczej musisz szukac nowej. Przykro mi. :expressionless:

Kartę posiadam od lipca 2008. Gwarancja jest na 2 lata. To chyba nie jest aż tak źle. Muszę tylko znaleźć papiery :stuck_out_tongue: