Mój sprzęt to płyta gigabyte ga-k8nsc procesor athlon 64 3200+ grafika nvidia geforce 5200fx zasilacz procomp 450W 2gb ramu i dysk 160gb.
MIałem wczesniej radeona 9550 lecz wyskakiwały mi artefakty w systemie i ją zmieniłem. Problem w tym że ostatnimi czasy chciałem sobie zagrać w nfs carbon i gdy załonczyłem gre to zaczeła się przycinać wyskakiwały różne artefakty i tego typu rzeczy. Martwi mnie to że to już druga grafika i dalej jest coś nie tak. Moje pytanie brzmi czy ktoś wie czy jest to przyczyna karty ? bo jeżeli jest to już druga grafika to może podejrzenie jest w slocie agp albo w zasilaczu który dobry nie jest. Czy miał ktoś podobny problem lub wie czego to jest przyczyna ? Bardzo proszę o pomoc z góry dziękuje.
Hmm… artefakty w nfs… Brzmi znajomo, jeśli to nie jest oryginał to raczej mało tu pomożemy, to jest jedno z takich zabezpieczeń chyba, ja kiedyś miałem to samo (pirat nfsa z crackiem i artefakty), dopiero po kupieniu oryginału dało się grać normalnie. Więc jeśli to pirat, to najlepiej udaj się na zakupy, XXXXXXXXXX. Jeśli to też nie pomoże, to spróbuj zmniejszyć ustawienia graficzne (wyłącz AA, zmniejsz poziom szczegółów i rodziałkę) powinno pomóc
EDIT: zakładam, że artefakty są tylko w tej grze (ja tak miałem), jeśli występują tez w innych to raczej nie wina gry, a karty