Problem z kartą graficzną, gasnący monitor

Witam

Zacznijmy od tego, że mój komputer jest bardzo słaby i nie zamierzam w niego inwestować gdyż chce kupić konsolę do gier ale nie o tym tu mowa tak wiec do rzeczy… Od paru dni (2-3) mój komputer ma problemy chyba z grafika gdyż gdy gram w cs ( counter-strike) po paru rundach monitor nagle zgaśnie na dwie trzy sekundy no i zaczyna sie lag który trwa 15+ sekund i jest to powoli bardzo nurtujące gdyż nie moge z tym funkcjonować gdy gram poważny mecz a tu takie coś. Takie zjawisko występuje tylko podczas gry jednak gdy śmigam po internecie nigdy sie tak nie zdarza tak więc nie wiem co sie mogło stać ale już nie mogę tego wytrzymać… Dziwniejsze jest to, że gdy złapie mnie lag a siedzę na ventrillo z kolegami to przy lagu normalnie mogę rozmawiać i słyszę wszystko dobrze oprócz zlagowanego dźwięku w tle. Nigdy nie miałem lagów w cs ani nic podobnego normalnie chodzi cs przy 99FPS i wszystko ok by było gdyby nie te cholerne zetnięcia które występują co pare sekund czasami nawet do 5 razy w ciągu minuty.

Mam także drugie pytanie mianowicie jeśli chciałbym wymienić kartę graficzną geforce440mx która jest żałosna, tylko własnie nie znam się na tyle by sam doszukać się odpowiedniej karty pod mój sprzęt więc po prosiłbym tez o pare propozycji chciałbym tylko kartę która miałaby tą 1-2 v. shadera by mogła jakoś funkcjonować lepiej od tej.

Parametry komputera:

-AMD Sempron 2300+ (~1.5gHz)

-DDR 512mb ram

-NVIDIA GeForce4 mx 440

grafika na AGP lepsza od GeForce4 mx 440 .

Ati Radeon 9600 Pro używana http://allegro.pl/super-karta-powercolo … 45132.html

Dziękuje za odpowiedź ale czy chodziło Ci o to, że wina stoi po stronie karty graficznej i wypadało by zmienić kartę jesli tak to bardzo dziękuje bo karta naprawdę nie nadaje się do niczego.

A no tak i jeszcze zapomniałem zapytac czy napewno by ta karta dzialal pod ten komputer bo mialem jakiegos ATI radeona 9200 SE i jakos nie dzialal i od tamtej chwili strach mnie lapie czy dana karta będzie działac.

swierkuu , popraw tytuł tematu, używając przycisku image.php?album_id=20&image_id=4038

Poza tym na forum używamy polskich znaków (ż, ź, ć, ą, ś itp.). dostosuj swojego posta do tej zasady.

Tak to napewno problem z kartą tylko proszę o szybko odpowiedź jaką kartę kupić byle lepszą od geforce 440mx która na 100% by działała pod ten komputer i jak najtańszą.