Problem z karta graficzna,kropki na ekranie, wyłączanie ekranu

Witam

Mam pewien problem z karta graficzna. Moj komputer mam od 4 lat z tym samym sprzetem do dziś. Nie było żadnych problemów z komputerem aż do połowy tego tygodnia. Problem wystąpił podczas grania w CS GO. Standardowo odpaliłem sobie gre dla rozrywki i po niedlugim czasie od włączenia na ekranie pojawiły mi sie kolorowe smugi , przez kilka sekund był jeszcze dzwiek z gry oraz komputer nie reagował na próbe zminimalizowania, otworzenia menadżera zadan> Po odcięciu się komputera wyskakiwał dymek z komunikatem : sterownik przestal dzialac ale odzyskal sprawnosc (coś w tym stylu) lub wyłączał się ekran.

Próbowałem różnych sposobów naprawy tego, ale nic nie pomogło. Próbowałem odinstalowac sterowniki i zainstalować nowsze,resetowałem BIOS, czyscilem z kurzu,przywracalem system do starej kopi kiedy jeszcze wszystko działało ale nic nie pomogło. Sterowniki usuwałem programem Display Drivers Uninstall , pozniej instalowalem najnowsze sterowniki pobrane od producenta, próbowałem starsza wersje instalować ale na marne. Kiedy monitor mi gasł w trakcje grania w gre musiałem resetowac komputer, po ponownym włączaniu komputera monitor gasł podczas momentu kiedy system powinien sie ładować. Przy tych różnych próbach zauważyłem ze po odinstalowaniu sterowników system normalnie się ładuje. Aktualnie nie mam sterowników i narazie nic sie nie dzieje, ale jeśli chodzi o gry to nie jestem w stanie ich odpalic z powodu ich braku. Jeszcze jedno, przy wylaczeniu monitora grafika miala 59-61 stopni. Przeważnie zawsze miala w tych granicach takze raczej to nie wina przegrzania.

Toby było na tyle. Jakby mi sie coś jeszcze przypomniało to zedytuje lub napisze nowy post. W załączniku dodaje zdjecie ekranu podczas uruchamiania komputera. 

Sprzęt oraz system:

Nazwa systemu operacyjnego    Microsoft Windows 8.1 Enterprise

Typ procesora    QuadCore AMD Phenom II X4 Black Edition 965, 3415 MHz (17 x 201)

Nazwa płyty głównej    Gigabyte GA-MA770T-UD3 v1  (2 PCI, 4 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

Karta graficzna    nVIDIA GeForce 8800 GT

Mile widziane kazde propozycje. Z gory dzieki.

Pozdrawiam

@edit: zdjecie z zalacznika nie wyswietlalo się także wrzucilem je tutaj: 

77060538787886411070.jpg

Przyzwyczajaj się do kupna nowej karty, bo sposobami na piekarnik (wygrzewanie procka gpu i pamięci) imo to nie ma co sobie głowy zawracać. “Jedyne” co możesz zrobić to wymienić pastę na gpu, dorzucić jakieś radiatory na pamięci (chyba, że mają) i zobaczyć czy to w ogóle pomoże. Ta seria kart jest znana z tego, że pada jak muchy.

Junior77 , zapoznaj się, proszę, z tym poradnikiem i stroną, a następnie - korzystając z przycisku Edytuj (na dole pierwszego posta po lewej stronie) - popraw tytuł wątku tak, by mówił konkretnie o problemie. Poprawnie zatytułowany wątek zwiększa szansę na uzyskanie szybkiej pomocy. Zignorowanie tej prośby będzie skutkować przeniesieniem tematu do kosza.

Ja bym Ci polecił nie bawić się w naprawianie tej karty tylko kupić jakąś używaną (trochę lepszą od tego GF 8800 nawet, ale patrz czy Ci zasilacz da radę) za mniej niż 100 PLN nawet idzie wyhaczyć

Bawiąc się taką uszkodzoną kartą możesz jeszcze coś dodatkowo zrobić - np uszkodzić płytę główną