Problem z karta graficzna lub z innym podzespolem

Siemka mam pytanie ja mam taki problem ze komp mi sie ciagle wiesza i wyskakuje napis analogowy poza zakresem pracy

135.0 khz/1 hz.Czasem tez poprostu jest na chwile tak jabky zatrzymuje albo wyskakuje Analogowy tryb oszczednosciowy;/

Wczesniej mi mowiliscie ze to albo karta graficzna albo zasilacz wymienilem zasilacz na chieftec 450W i reklamowalem karte juz 4 razy;/Nadal jest źle.Wie ktoś moze od czego to takie coś wyskakuje?

Sprzęt:

Płyta główna-Pm8m2-v

Prock: P4 630 3000 mhz

Pamiec-512 no name

Dysk-200 gb

Karta-radeon x1300

Zasilacz-450 W chieftec

najnowsze stery od karty i od plyty.Prosze o odpowiedz o co chodzi:)

Temp kompa:

Procek-45 w stresie

Dysk-30

Plyta główna-27 w stresie

Prosze tymrazem o odpowiedz :frowning: :frowning: :frowning:

Proszę zmienić temat na konkretny, mówiący o problemie.

W tym celu proszę użyć przycisku icon_edit.gif

Proszę nie pisać wyimaginowanych postów, tylko zająć się problemem. Te posty oczywiście kosz.

Może wina leży po stronie monitora, ewentualnie samej wtyczki.

nie rozumiem jak same wtyczki co moze byc nie tak?Monitor jest dosc nowy ma nie cale pol roku jest to lcd lg flatron slim

ukruszyła się/odlutowała.

Niekoniecznie jest to powód dla którego monitor miałby być sprawny. Nawet lepiej gdyby się teraz popsuł chyba, bo ma gwarancje. Czyż nie?

Czy coś było kręcone?

Nie nic nie było kręcone.Monitor ma gwarancje ale to już trochę czasu się dzieje.Jak sprawdzić co to może być?I jak sprawdzić że ta wtyczka jest zła?A właśnie zapomniałem napisać to się dzieje tylko przy wymagających aplikacjach

zmień stery. Podłacz inny monitor.

stery na jakie zmienić?Kurde właśnie nie mam od kogo monitor pożyczyć :frowning:

Najnowsze Omegi na Catalystach.

To idź do kumpla z kompem :wink:

mam teraz najnowsze stery omegi ale nie wiem czy to sa na catalystach:P bo nie wiem co to jestxD ten program co jrest w normalnych sterach?

Stery ściągsz stąd:

http://www.omegadrivers.net

Ściągałem z tamtąd. Przedchwila czytałem na jednym forum że kolesiowi się monitor wyłączał jak grał. powiedzieli mu ze może mu się grzeje bo na zadużej rozdzielczości grał.Ja usiebie zmieniłem z 1280x1024 na 1024x768 i grałem juz z 1 h i sie nic nie działo czy to możliwe że to monitor się grzeje?

czy to możliwe że to monitor się grzeje?-raczej nie

coś ze sterownikami lub problem z przesyłaniem sygnału

-ja w ostateczności zmieniłem kartę i wszystko teraz gicio

duzi najpierw stery, dokładnie usuń stare stery CCclenerem (instukcja na forum).

Jeśli nie pomoże, będziemy szukac dalej.

Ostatnio po formacie odinstalowałem stare stery wyczyściłem cclenerem i potem jeszcze Driver Cleaner Pro i zainstalowałem najnowsze stery omegi…Potem zainstalowałem najnowsze stery od płyty głównej. Diskipeerem wszystkie partycje zdefragmentowalem i nadal jest źle;/Jak reklamowałem kartę w sklepie najpierw powiedzieli że jest popsuta i dali nowa, potem powiedzieli jak dałem znowu że znowu jest popsuta i dali nowa, potem pojechałem znowu i kazali kompa przywieść powiedzieli że znowu karta jest popsuta i wysłali na gwarancje na 3 tygodnie;/Jak wróciła niby coś naprawili i mi odali.Nadal było źle więc znowu zawiozłem kompa do nich.Tym razem powiedzieli że to zasilacz…Wcześniej był 400 W no name więc kupiłem 450 W chieftec teraz nadal jest źle ale na gwarancje jeszcze nie zawiozłem nie wiem co mam robić już mnie to naprawde wkurza;/Prosze o pomoc! :frowning:

duzi oddaj im kompa jak nie potrafią zrobić. Co się przejmujesz :wink:

Na świerzy system inslaujesz stery do płyty głónej, a dopiero potem do grafy.

Stsestuj grafe na innym kompie. Być może to MOBO.

A co to jest MOBO?Tylko ze ja unich mam gwarancje tylko na karte i oni powiedzieli ze to nieby zasilacz i mi chcieli wcisnac 500 W no name .Ja powiedziałem ze juz mam kupiony 450 W a oni powiedzieli ze 450 W moze byc za malo i jak nie bedzie działać nadal to juz nie ich wina;/Tylko watpie czy 500 W no name ma być lepszy niż 450 W chieftec…

Złączono Posta : 09.12.2006 (Sob) 22:17

Przed chwilą znowu mi wyskoczyło Analogowy Poza Zakresem Pracy 135khz/1hz .Jak myślisz co to może być coś ze sprzętem?Możliwe że zła komunikacja płyty głównej z karta graficzna czy co??

Płyta główna.

Z tym zasilaczem widać profesjonalizm firm komputerowych. Niech se wsadzi 1kW do swojego komputera. Oczywiście no-name. Dobrze że się namówić nie dałeś.

Na innym monitorze sprawdzałeś?

Masz możliwość “posadzić” sprzęt na innej płycie?

Jaką masz ustawioną częstotliwość pracy? Mówiłeś że prz wymagających aplikacjach się tak dzieje. TZn.? I po jakim czasie?

Hmm no np przy gta sa ,silkroad itp nie mam jak sprawdzic na inne plycie,na monitorze jeszcze nie sprawdze innym a po jakim czasie sie to dzieje to różnie czasem po 2 minutach czasem po 30 minutach.A jaka mam ustawiona czestolitowsc pracy to nie wiem o co chodzi:PNic w kompie nie bylo podkręcane i nic się nie grzeje

Złączono Posta : 09.12.2006 (Sob) 23:51

Dziwne jest tez to ze kilka razy sie tak zdazylo ze jak gadalem na team speaku z kolega i gralem i jak sie przywieslo to normalnie on mnie slysza i ja go.Potem jeszcze raz sie gra zawiesila i dalo ją sie poprostu zminimalizowac a w widnowsie wszystko działało ale to tak mi sie z 2 razy zdażo:( wszystko zaczeło się rypac po zmianie karty graficznej w połowie wakacji wcześniej była gf fx 5500 ale się spaliła^^

Sprawdź całość na innym sprzęcie. Wtedy zobaczymy co jest winą.

Idź do tego sklepu gdzie kupowałeś karte i popros aby przetestowali ją przy Tobie. Przynajmniej odpanie grafika. :stuck_out_tongue:

Jak sądzą że 500W starczy to niech Ci pożyczą :stuck_out_tongue: