Bzdury, posiadam windows 10 i te kartę i nigdy nie miałem z nią problemów. Zaktualizuj wszystkie sterowniki i zainstaluj sterowniki do karty z strony producenta.
hm Ty mówisz bzdury a Ja posiadam karte MSI 4 GB GT 730 DDR 3 na pudełku nie ma Win 10,wspierana jest przez 8 a pod podłeczeniu karty mam czarny ekran bo NIE MA STEROWNIKÓW a gdy je już pobiorę nie moge zainstalowac bez karty której system mi nie czyta:) Dodam że to wymiana karty a nie taka która siedzi cały czas w PC.
Na pudełku jest Windows 8, bo w czasach tej grafiki nie było jeszcze Windows 10. A sterowniki do grafy to Windows 10 sam sobie zainstaluje i nie trzeba pobierać ze strony producenta.
Usystematyzujmy twój problem.
Gdy wpinasz grafikę w port PCI-E i podłączasz do niej monitor, to czy w chwili włączania komputera pojawia się obraz na monitorze?(BIOS/UEFI, logo Windows) czy nie?
Nie,nie pojawia sie obraz ,typowe piknięcie biosu jest ale nic poza tym,wszystko się kręci jak nalezy a karta jest sprawna w 100% bo sprawdzana…wyskakuje tylko VGA:Input coś takiego.
A wcześniej miałeś inną czy korzystałeś z integry? bo jak od początku nie masz obrazu to nie wina Windows tylko płyty głównej lub karty graficznej.
Mam obecnie wpięta Gainwarda 9800 GT 1 GB
W takim razie coś z tą GT 730 jest nie tak, skoro na Gainwardzie działa, to znaczy że port na płycie działa prawidłowo.
Jest taka opcja że jedno z wyjść tej karty jest uszkodzone, u kolegi podłączano monitor na tym samym wyjściu?
tak na jego kompuiterze jakos to działało ale on ma zabytkowego Xp i bez problemu wykryło karte.
Tu Windows nie ma nic do znaczenia, skoro od momentu wciśnięcia przycisku power nie ma obrazu na monitorze. A jaka płyta główna znajduje się w komputerze?
GIGABYTE m68-S2P starszy model ale radziła sobie z GT 610 ;/ i ma zgodne wejscie na ta kartę.
A na pewno dobrze grafika siedzi w slocie na płycie głównej, bo powinna śmigać na tej płycie.
Siedzi dobrze jest docisnieta i wiem że powinna działać (bo działa,kręci sie jej wentylator) ale nie pokazuje mi obrazu,znajomy informatyk mówil ze WIn 10 bez sterownika może nie dawać rady wykrywac tej karty;/ Swoja droga mój system od miesięcy nie był aktualizowany.
Eh ale co ma system do tego , skoro , po starcie jej nie wykrywa i mówisz, że nie dochodzi nawet do ładowania Windowsa. Spróbuj zrestartować bios wyciągając na 10 sekund baterie,
Dobra,okazało sie że wejscie VGA jest uszkodzone ,zostało mi DVI tylko
Pytanie czy moge jakos podlaczyc karte tym wejsciem ?
Oczywiście potrzebujesz takiej przejściówki:
Posiadam takie wejsciee w tej karcie
Dokładnie podana przeze mnie przejściówka pozwoli podłączyć ci kabel do karty.
Dzięki Wreszcie pogram w Wiedzmina 3 i inne nowsze gry : D
Przesadnie się nie rozpędzaj, ta karta to low end i nie ma nic wspólnego z kartą do gier. Niemniej wiedźmin na najniższych pójdzie w ok 30fps.