Niedawno w prezencie dostałam laptopa a mianowicie hp 635. Wszystko pięknie ładnie dopóki nie chciałam zainstalować siostrze simsów. Wyświetlił mi się komunikat, że potrzebuje DirectX 9. Znalazłam, zainstalowałam i nic. Ponieważ gra znowu pokazuję, że tego nie ma. Dałam sobie więc spokój grę zainstalowałam na innym komputerze. Lecz po paru tygodniach kolega prosił mnie bym zainstalowała sobie RO. Ściągnęłam, zainstalowałam i znowu coś jest nie tak. A mianowicie pokazuję, że karta nie ma sterowników. Więc wchodzę w właściwości karty a tam pokazuje, że sterowniki są. Co zrobić ?
Dodam tylko, że jestem troszeczkę zielona xd. I wszystko mi trzeba wyjaśniać .
rudzinka , przed założeniem tematu czytaj opisy działów - przenoszę. Panuj nad słownictwem :?
Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.
Ten laptop nie ma karty jako takiej tylko APU czyli kartę zintegrowaną z procesorem. Jest możliwość wymiany “tego” (o ile nie jest to wlutowane w płytę) ale jest to trudne, kosztowne a efekty nie będą jakieś kosmiczne. Dużo lepszym rozwiązaniem będzie sprzedanie tego laptopa i kupno jakiegoś z lepszą kartą po dopłacie Jednak gdybyś chciała orientacyjnie z ciekawości zobaczyć jak wygląda taki proces to proszę:
Tymczasem zainstaluj te sterowniki i będzie dobrze.