Problem z kartą graficzną!


(Rogerix) #1

Witam mam problem zakupilem ostatnio karte graficzną ktora jest pod port PCI express wcześniej miałem karte podpinaną pod AGP i problem lezy w tym ze karta graficzna nie daje syglału do monitora.Wentylator od karty chodzi wiec niewiem gdzie lezy problem.w biosie przestawialem i przestawialem i pupa blada

Płyta głowna : Asus P4V800D-X

Nowa karta graficzna: Asus eax1650 pro gamer ediotion

stara karta graficzna : ati radeon 9200se

zasilacz:feel II-400 atx (400wat)


(Skiff) #2

Masz na płycie głównej i AGP i PCIexpress? Jeśli tak to możliwe, że trzeba w BIOSie zmienić ustawienie wyświetlania na PCIe. Opcja powinna się nazywać w stylu Primary Display lub coś w tym stylu (możliwe, że trzeba będzie wrzucić starą kartę, żeby tą opcję móc zmienić)


(Mateusz Mail) #3

Spróbuj mocniej "wcisnąć" karte w gniazdo. Miałem identyczny problem, a mianowicie wiatrak chodzil a sygnalu nie bylo - docisniecie pomoglo.


(Janek Max) #4

masz wyjście karty graficznej na AGP a nie na pci-expres


(Rogerix) #5

wszystko robilem w biosie ustawienie na pci express i dociskalem karte i nic. Wogule mi nie czyta chyba portu pci express.Sa jakies do tego stery albo cus ?


(boczi) #6

rogerix proszę poprawić nazwę tematu na konkretną, obrazującą problem, używając opcji Zmień

Ponadto, rogerix , na Forum używamy polskich znaków w pisowni. Proszę wszystko poprawić, używając opcji Zmień,

a temat przenoszę do stosownego działu


(Members92) #7

spróboj ta graficzna uruchomić na innym komputerze jeżeli masz taką możliwość