Mam dość duży problem z grafiką.Jest niekompatybilna z płyta główną lecz chciałbym się zapytać czy da się rozwiązać poniższy problem bez zmiany sprzętu.
3/4 gier jakie instaluję na swoim komputerze nie działają poprawnie a dokładniej grafika “nie idzie w parze z dźwiękami”.
Przykład:Prince Of Persia Dwa Trony.Po filmiku rozpoczynającym grę Książę na desce dopływa do brzegu.Włosy tak jakby zacinając się powiewały z wiatrem a koniec jego włosów ustawia się jako pionowy “zlepek graficzny” i wcina się w resztę włosów.Potem gdy wstaje i idzie “utyka” wcinając lekko nogami w ziemie.Potem gdy coś krzyczy to tylko rusza ustami a po jakichś 5 sekundach dopiero słychać ta kwestię.Jest to bardzo trudne do wytłumaczenia ,a mój sprzęt wygląda tak:
Procesor:Intel Pentium Core 2 Duo
Karta Graficzna:Nvidia GeForce 8500GT
Płyta Główna:Gigabyte GA DS3L
Pamięć RAM:2x 1024 DIMM PC 800 GoodRam
Dysk Twardy:80GB
System Operacyjny:Windows XP Home Edition SP2
Jeśli nie da się zaradzić temu problemowi bez zmiany sprzętu to zadam inne pytanie.
Jaka byłaby najodpowiedniejsza Karta Graficzna oczywiście z GeForce kompatybilna z tą płytą główną najlepiej jeżeli byłaby 8000+ i chodziły na niej zarówno stare jak i nowe gry (Gothic I,Assassin’s Creed,Prince Of Persia,Crysis) w cenie zbliżonej od 300 do 400zł.?
Z tego co wiem to ogólnie seria 8500GT należy do nieudanych, kiedyś na serwisie robiłem to masa tych kart wracała do nas po 2-3miesiącach, lecz niewiadomo dlaczego karty od Asusa się nie psuły.
Może zleć w sklepie żeby Tobie również Asusa 8500GT tam wmontowali i zobacz efekt.