Cześć! Przez 2 lata grałem na laptopie asusa. Jakiś tydzień temu przeglądając panel sterowania zwróciłem uwagę na ustawienia konfiguracji efektów PhysX (mam Nvidia Geforce 720m) pokazuje mi tam że wyświetlacz laptopa wyświetla kartę zintegrowaną, więc pojechałem do serwisu komputerowego spytać się o co chodzi powiedział abym pobrał najnowsze sterowniki do Nvidii pobrałem najnowszy, ale nadal tak pokazuje i nie wiem o co chodzi. Proszę o szybką pomoc i z góry dziękuje!
Mało która gra korzysta z physx, a jeśli to zwykle niewiele co daje.
Tu masz listę(https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games_with_hardware-accelerated_PhysX_support)
Dla tak słabej karty graficznej lepiej jest po prostu wyłączyć physx ciesząc się większą płynnością gry
Co do screena to nie ma na dole po przewinięciu opcji zastosuj?
Mi chodzi oto dlaczego na panelu sterowania widnieje napis wyświetlacz laptopa z polaczona zintegrowana karta graficzna
Bo na takiej pracuje system jak nie wykonuje czegoś wydajnego co wymaga (zaleca) GF GT 720M?
Być może sam sterownik tak ustawia by karta nvidii wykonywała coś bardziej zaawansowanego a obliczenia związane z physx są wykonywane przez słabszy zintegrowaną grafikę.
Przewiń jeszcze na dole czy nie ma tam jakiegoś przycisku.