Problem z kartą graficzną

Mam od pewnego czasu problem z aktualizacją sterowników do karty GT 730,komunikat jaki wyskakuje to…nie odnaleziono wymaganego sprzętu! ostatni jaki zainstalowałem to wersja 391.35 Być może problem tkwi gdzie indziej np.w systemie w którym to aktualizacja goni aktualizację i końca nie widać!!

Zdaj się na ewentualne aktualizacje poprzez Windows Update. Nie aktualizuj sterowników grafiki “ręcznie”, bo to prowadzi w Win10 do takich problemów jak Twój.
Powinieneś teraz odinstalować sterowniki graficzne programem DDU w trybie polecanym w programie: https://www.dobreprogramy.pl/Display-Driver-Uninstaller,Program,Windows,47643.html a po restarcie komputera z trybu awaryjnego pozwolić na zainstalowanie sterowników przez WU.

1 polubienie

Podziękował,przetestuję! Zauważyłem,że to jednak wina aktualizacji 1803 bo wcześniej wszystko wchodziło.Nieco odmienne problemy są przy krytykowanym ASC,który powodował tzw.czarny ekran ale najnowsze wydanie już działa normalnie.Dzięki za podpowiedź i pozdrawiam.:grinning:

Ja jednak postulowałbym o instalowanie najnowszych sterowników prosto ze strony producenta, w przypadku problemów wybierając instalację czystą.

A z kolejną aktualizacją windowsa (myślę że 1809) radziłbym poczekać do nawet 3 miesięcy póki z grubsza nie naprawią tego co powinno działać na jej premierę

Jak pisałem sterowniki ze strony NVIDIA pobrana wersja 395.35 wchodzi a już nowsze jak 397.93 nie widzą karty!ale tak jak piszesz poczekamy i zobaczymy.Eksperymentowałem na czystym systemie i ten sam efekt a na poprzedniej wersji Windows 1709 wszystko działało jak ta lala,no ale widać taki mamy system i poczekamy jak piszesz może coś się zmieni na dobre,OBY!

Chciałbym dodać do w/w tematu,że po rozmowie z konsultantem NVDIA otrzymałem; Plan wsparcia dla procesorów serii Fermi Procesory graficzne GeForce Od kwietnia 2018 r., Wersje gotowe do gry Aktualizacje sterowników, w tym ulepszenia wydajności, nowe funkcje i poprawki błędów, będą dostępne tylko w procesorach graficznych Kepler, Maxwell i Pascal. Krytyczne aktualizacje zabezpieczeń będą dostępne dla procesorów graficznych z serii Fermi do stycznia 2019 roku. Pełna lista układów GPU GeForce z serii Fermi znajduje się tutaj.
Tak,że osoby mające podobne problemy mogą zapoznać się czy ich karta będzie miała wsparcie w postaci aktualizacji sterowników;http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/4656

1 polubienie