Mam od pewnego czasu problem z aktualizacją sterowników do karty GT 730,komunikat jaki wyskakuje to…nie odnaleziono wymaganego sprzętu! ostatni jaki zainstalowałem to wersja 391.35 Być może problem tkwi gdzie indziej np.w systemie w którym to aktualizacja goni aktualizację i końca nie widać!!
Zdaj się na ewentualne aktualizacje poprzez Windows Update. Nie aktualizuj sterowników grafiki “ręcznie”, bo to prowadzi w Win10 do takich problemów jak Twój.
Powinieneś teraz odinstalować sterowniki graficzne programem DDU w trybie polecanym w programie: https://www.dobreprogramy.pl/Display-Driver-Uninstaller,Program,Windows,47643.html a po restarcie komputera z trybu awaryjnego pozwolić na zainstalowanie sterowników przez WU.
Podziękował,przetestuję! Zauważyłem,że to jednak wina aktualizacji 1803 bo wcześniej wszystko wchodziło.Nieco odmienne problemy są przy krytykowanym ASC,który powodował tzw.czarny ekran ale najnowsze wydanie już działa normalnie.Dzięki za podpowiedź i pozdrawiam.
Ja jednak postulowałbym o instalowanie najnowszych sterowników prosto ze strony producenta, w przypadku problemów wybierając instalację czystą.
A z kolejną aktualizacją windowsa (myślę że 1809) radziłbym poczekać do nawet 3 miesięcy póki z grubsza nie naprawią tego co powinno działać na jej premierę
Jak pisałem sterowniki ze strony NVIDIA pobrana wersja 395.35 wchodzi a już nowsze jak 397.93 nie widzą karty!ale tak jak piszesz poczekamy i zobaczymy.Eksperymentowałem na czystym systemie i ten sam efekt a na poprzedniej wersji Windows 1709 wszystko działało jak ta lala,no ale widać taki mamy system i poczekamy jak piszesz może coś się zmieni na dobre,OBY!
Chciałbym dodać do w/w tematu,że po rozmowie z konsultantem NVDIA otrzymałem; Plan wsparcia dla procesorów serii Fermi Procesory graficzne GeForce Od kwietnia 2018 r., Wersje gotowe do gry Aktualizacje sterowników, w tym ulepszenia wydajności, nowe funkcje i poprawki błędów, będą dostępne tylko w procesorach graficznych Kepler, Maxwell i Pascal. Krytyczne aktualizacje zabezpieczeń będą dostępne dla procesorów graficznych z serii Fermi do stycznia 2019 roku. Pełna lista układów GPU GeForce z serii Fermi znajduje się tutaj.
Tak,że osoby mające podobne problemy mogą zapoznać się czy ich karta będzie miała wsparcie w postaci aktualizacji sterowników;http://nvidia.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/4656