Witam, od kilku dni mam problem z kartą graficzną, komputer mi jej nie wykrywa, a zamiast niej mam kontroler wideo (zgodny z VGA). Czytałem wiele poradników na różnych stronach dotyczących mojego problemu, ale żaden z nich nie działał. Gdy próbowałem w menedżerze urządzeń zaktualizować sterowniki do “kontroleru wideo” pokazywał mi się taki błąd: System Windows napotkał problem podczas instalowania sterownika dla urządzenia, System Windows odnalazł oprogramowanie sterownika dla tego urządzenia, ale napotkał błąd podczas próby zainstalowania go." i pod tym tekstem wyświetliło mi moją kartę graficzną, którą jest NVIDIA GeForce GTX 1050Ti. A gdy chciałem zainstalować sterowniki do mojej karty to pisało, że "Sterownik graficzny NVIDIA nie jest zgodny z tą wersją systemu windows. Powiem jeszcze że przed formatem, zrobionym kilka dni temu było wszystko dobrze.
Proszę o szybką pomoc.
Próbowałem już tak instalować sterowniki, ale to też nie pomogło.
Ogólnie to próbowałem stare sterowniki z płytki którą dostałem wgrać i potem zaktualizować, ale to nie zadziałało. Próbowałem również instalować przez geforce experience i to też nic nie dało .
Czy karta JEST widoczna jako nieznane urządzenie w M.U.? Zrób zrzut ekranu tego co tam w dziale kart graficznych. Dodatkowo we właściwościach karty daj rzut ekranu z ID sprzętu.
Nie mogę dodać screenów, bo jak chce je dodać wywala mi przeglądarkę.
W kartach graficznych mam Kontroler Wideo(zgodny z VGA) i grafikę intela.
Jeżeli masz jakieś przypuszczenia jak to naprawić to opisz to tutaj jakoś dokładnie
A dobra macie:
PCI\VEN_10DE&DEV_1C82&SUBSYS_85FB1043&REV_A1
PCI\VEN_10DE&DEV_1C82&SUBSYS_85FB1043
PCI\VEN_10DE&DEV_1C82&CC_030000
PCI\VEN_10DE&DEV_1C82&CC_0300