Problem z karta sieciowa (lub)i sterownikami


(Nilvio) #1

Witam , jestem tu nowy a w komputerach zielony więc zakładam post i proszę o pomoc.

Otóż mam problem z 'Kartą sieciową' wszystko działa bez zarzutu ale komputer nie wykrywa mi karty sieciowej ,

przed formatem wszystko działało OK , ten problem mam drugi raz , wcześniej oddałem komputer na gwarancje i tam

powgrywali mi sterowniki lecz gwarancja się już skończyła a sterowników nie posiadam. Menadżer urządzen nie wykrywa karty sieciowej, wcześniej

o ile pamiętam była Nividia nforce etharnet~~.

4Rdzeniowy Procesor: AMD Phenom II X4 810 Procesor 2.60 GHz

Pamięć Ram: 8,00 GB

Typ systemu: 64-bitowy system operacyjny

Windows Vista 64Bit

Bardzo proszę o pomoc , załączam także raport płyty głównej i sieci z Everest home edition.

--

Dodam jeszcze ze na laptopie internet nadal dziala ale na pc nie.

-- Dodane 25.07.2012 (Śr) 16:46 --

8893789700_1343227243_thumb.jpg8191319700_1343227244_thumb.jpg


(Michal Widlak) #2

Sprawdź w BIOSIE czy karta sieciowa jest w ogóle włączona.


(Nilvio) #3

Karta sieciowa w biosie jest ustawiona na AUTO poniewaz do wyboru jest tylko auto lub disabled.


(system) #4

Sterowniki dla Twojej karty LAN są tutaj: http://download.gigabyte.eu/FileList/Dr ... stax64.exe

Jeśli faktycznie jest włączona w BIOSie, powinno być wszystko OK.


(Michal Widlak) #5

Zrób zrzut ekranu z Mój Komputer (PPM) Właściwości - Menadżer Urządzeń.

Na screenie, który zamieściłeś nie ma żadnego wpisu dotyczącego karty sieciowej (czy ona jest czy nie).


(Nilvio) #6

Problem nadal istnieje , sterowniki ani kolejny format nie pomogl