Problem z Kartą sieciową po formacie


(skrim) #1

Witjacie,

 

Wczoraj robiłem sobie formata komputera itp. windowsa 7 no i na czym polega mianowicie problem że po formacie jak chce aby wyszukał sieci pisze że kabel internetowy jest odłączony a jest podłączony więc nie wiem w czym jest problem ;/ karta sieciowa ma wgrane sterowniki najnowsze lecz nad kartą sieciową w tym samym miejscu pokazało się "Edimax 802.11g Wireless PCI Card" wydaje mi się że to jest karta wifi ale nie jestem pewien wiem że tego wcześniej nie było.Koło tego Edimax jest wykrzyknij ale sterownik jest wgrany więc też nie rozumiem co jest nie tak ?

 

W miejscu stan urządzenia tego Edimax pisze mi takie coś:

 

""System Windows nie może zweryfikować podpisu cyfrowego sterowników wymaganych dla tego urządzenia. Niedawna zmiana sprzętu lub oprogramowania mogła doprowadzić do instalacji pliku, który jest niepoprawnie podpisany lub uszkodzony albo może być złośliwym oprogramowaniem z nieznanego źródła. (Kod 52)""

 

Proszę o szybką pomoc

Jeżeli napisałem w złym dziale proszę o przeniesienie


(JNJN) #2

Wrzuć tu screen z menadżera urządzeń z rozwiniętą gałęzią kart sieciowych.

 

Co to za sprzęt, laptop? płyta główna - podaj dokładnie typ?

 

System 7, to 32, czy 64 bitowy?

 

Sterowniki do płyty głównej wgrane?

 

Podaj identyfikatory sprzętowe niedziałających urządzeń - poradnik link:

 

http://forum.dobreprogramy.pl/problem-zidentyfikowaniem-urzadzenia-pci-t552708.html


(Agatonster) #3

skrim

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj, umieszczonego w prawym dolnym rogu swojego posta, następnie opcji Użyj pełnego edytora, znajdującej się pod edytowanym postem.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.


(skrim) #4
  1. Zdjęcie z rozwiniętym przedziałem Kart sieciowych

http://i40.tinypic.com/2v7w21e.png

 

  1. Sprzętem jest komputer stacjonarny

  2. Płyta Główna:

Gigabyte Technology Co. Ltd.

Model:

GA-MA770-US3

  1. x64 bitowy

  2. Nie wgrywałem sterowników do płyty głównej

 

PCI/VEN_1814&DEV_0301&SUBSYS_71281432&REV_00


(kliszka) #5

zacznij od zainstalowania  AMD Chipset Driver następnie Realtek LAN Driver  ( z tej samej stronki) - restart kompa - daj screena z Menadżera Urządzeń


(skrim) #6

Zrobiłem wszystko tak jak napisałeś oraz pobrałem to co napisałeś ale niestety dalej nic nie będę dawał ss’a bo dalej w drzewku Karty Sieciowe koło Edimax jest wykrzyknik.

 

Dodam że w rozwiązywanie problemy i potem Diagnostyka sieci systemu windows jest takie coś:

 

Kabel sieciowy nie jest podłączony do tego komputera                     Nierozwiązany        x

Podłącz kabel Ethernet do tego komputera                                        Ukończono

 

I niżej jest to samo tylko już bez tego podłącz kabel itp. i niżej są jakieś szczegóły wykrywania itp.


(kliszka) #7

dlaczego nie powiedziałeś ,ze masz podłączoną kartę do łączności bezprzewodowej(firmy EDIMAX)  na płycie głównej twojego komputera…? nawet nie wiesz co masz…odłącz kabel sieciowy od komputera ,restart, poczekaj chwilkę ,podłącz kabel sieciowy ,niech komputer wykryje nowe urządzenie i je zainstaluje ,następnie wejdź do Menadżera Urządzeń  - Edimax 802.11 - właściwości - szczegóły - opis urządzenia -  identyfikator sprzętu


(skrim) #8

Nie wiem czego nie wykrywa go … robię wszystko tak jak napisałeś i nic tak jak by nie wykrywał tej antenki …

 

Chyba że w Menedżerze urządzeń dam odinstaluj Edimax 802.11g i wtedy ją wykryje po tym co napisałeś ?


(kliszka) #9

to ci nic nie da … zrób tak jak napisałem powyżej  - wejdź do Menadżera Urządzeń  - Edimax 802.11 - właściwości - szczegóły - opis urządzenia -  identyfikator sprzętu

albo zainstaluj AIDA64 Extreme 4.00.2700 -podaj dokładną nazwę urządzenia


(skrim) #10

PCI/VEN_1814&DEV_0301&SUBSYS_71281432&REV_00


(kliszka) #11

potrzebuję dokładną nazwę modelu , otwórz panel boczny kompa ,zobacz i napisz…


(skrim) #12

Mam nadzieje że o to chodziło,do tego jest podłączona antenka

 

MACi001F1F608F47

EW-7128G

EW7128G99CCO3722


(kliszka) #13

EW-7128g - ściągnij ,zainstaluj ,restart - daj znać


(skrim) #14

Nadal to samo + wgrywałem już go wcześniej jeszcze .


(kliszka) #15

Windows 98SE/Me/2000/XP/Vista i Linux - to systemy obsługiwane przez tą kartę ,http://www.edimax.eu/en/support_detail.php?pd_id=1 - zobacz jeszcze te ,ściągnij pod Windows 7


(skrim) #16

ehhh nadal to samo chyba nie da się tego naprawić … jakiś gość na innym forum pisze mi wyciągnij kartę sieciową zrób ponowny format i włóż kartę sieciową to coś pomorze czy nie ? albo jakiś inny sposób bez robienia tego.

 

Jak coś możesz napisać do mnie na gg : 13583193 może tam szybciej i precyzyjniej pójdzie ;/


(kliszka) #17

zrób format ,następnie zainstaluj sterownik z tej strony:Chipsetu - restart kompa ,następnie sterownik sieciowy : Realtek LAN Driver - restart kompa ,następnie :AUDIO restart kompa , w następnej kolejności sterowniki EW-7128g


(skrim) #18

Dziękuję bardzo <3 wszystko już działa oraz internet również dziękuję bardzo za pomoc !!