Problem z kartą WiFi i brak internetu z niej

Witam. Dzisiaj pojawił mi się problem błędu karty sieciowej wifi i jakiegoś urządzenia USB. Przez to nie mam internetu z WiFi i przy uruchamianiu 2x wyskoczył mi niebieski ekran.
Dodam ze system zamknąłem normalnie i po odpaleniu to wystąpiło. Nic nie było instalowane itp.
System Windows 10

Załączam screen:

Jak to naprawić bez przywracania systemu.
Dodam iż jest to Laptop Dell G5

Jedyne co mi przychodzi do głowy to rozkręcić laptopa, wyjąć kartę wifi, włączyć laptopa, poczekać aż się system zabootuje. Zamknąć system i wyłączyć laptopa, zamontować ponownie kartę wifi.

Ja proponuję otworzyć właściwości tych urządzeń i pokazać co to za błędy. Równie dobrze może to być błąd sterownika jak i zwarcie. Trudno powiedzieć bo nie ma żadnych danych.

1 polubienie

U mnie w laptopie na dwa problematyczne porty USB (pewnie do wymiany, w jednym trzeba już podnosić plastik z blaszkami, bo często opada) pomaga ich wyłączenie i włączenie z menadżera urządzeń i są już poprawnie wykrywane do jakiegoś czasu, aż znów nie zostaną poprawnie rozpoznane przy uruchamianiu systemu.

Czy problem pojawił się po aktualizacji W10 do najnowszej Jesiennej aktualizacji?
Czy masz możliwość odinstalowania sterownika do urządzenia? Jeśli tak zrób to. Następnie o ile masz możliwość podepnij się proszę do Internetu “kablem” i rozpocznij instalacje sterownika np. przez Windows Update lub w managerze urządzeń.

tak problem pojawił się po aktualizacji, Ale aktualizowałem ze 2 tygodnie temu.
Odinstalowywać i ponownie instalować próbowałem nic nie pomogło.
Ponowne włączenie i wyłączenie w menedżerze urządzeń nic nie daje.
Błędy które pokazuje to:

Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)

{Operacja nie powiodła się}
Żądana operacja nie powiodła się.

System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43)

A request for the USB device descriptor failed.

Bardzo świeża aktualizacja tematu Microsoftu, więc coś chyba jest na rzeczy.
W temacie grafika a w opisie karta sieciowa…pewnie takie samo postępowanie zalecają przy wszelkich sterownikach.

https://support.microsoft.com/pl-pl/help/4341212/windows-10-fix-graphics-device-problems-error-code-43

Sciągnąłem aktualizacje wifi sterownika i zaczęło działać :slight_smile:

1 polubienie