Problem z kartami graficznymi

Witam, Mam problem z 2 kartami graficznymi mianowicie zakupiłem 2 kartę graficzna gtx 660 TI podłączyłem do płyty głównej która wspiera (SLI) ale mianowicie jest taki problem ze wykrywa mi te 2 karty w menedżer urządzeń jak i W aplikacji nVidi ale sa one tak jakby oddzielnie jak by nie wykrywało mi mojego mostku.

Na niektórych płytach głównych trzeba aktywować tryb SLI w UEFI BIOS.
W panelu sterowania Nvidii też powinna być taka opcja w zakładce Ustawienia 3D
Zobacz sobie na ten materiał:

Jedna z moich płyt głównych miała stosowny układ scalony, do przestawienia w slocie:

Jaki masz zasilacz? 2 660ti mogą łatwo dziadka upiec.
Swoją drogą nie lepiej było pchnać obecną i np. rx 570 brać? nie sądzę by 2x600ti go przegoniło, a karty przy sprzedaży by sfinansowały pewnie wymianę.

@anon7248146 zasilacz 650V wiec o to się nie martwię. A czy kupić ta narazie nie chce mi się w takie cos bawić kartę 2 kupiłem od kuzyna za małe pieniądze wiec narazie chciałbym zrobić to.

Ponoć jak uruchomisz już sli w bios/uefi to dopiero zaczną się problemy :wink: Nie wszystkie gry od strzała to wspierają. Moim zdaniem gra niewarta świeczki jak nie kopiesz kryptowalut :wink:

Ni byleby nie Ultra Chinese Power :wink: Te miewają moc 650 i w porywach 300 realnie :slight_smile:

Okazało się ze mam starą wersje BIOSU która nie wspierała jeszcze SLI. Po aktualizacji wszystko działa jak należy.

1 polubienie