Problem z klawiatura i num lockiem

Hej :slight_smile:

Mam problem. Mam klawiature z klawiatura numeryczna, Esperanza Vegas dokladnie. NumLock jak działa (chyba) kazdy wie. Klawiatura numeryczna raz powinna byc wlaczona a raz nie. U mnie jest jednak problem, bo poza tym ze numlock wlacza i wylacza mi klawiature numeryczna, to po wlaczeniu go zwykla klawiatura (ta z lewej) tez szaleje, zamiast niektorych liter mam cyfry. 1-k, 2-l,3-; i nie mam pojecia jak z tym sobie poradzic O_O

Ktos cos?

Pozdrawiam

Wiem jak poradzić, jak to klawiatura esperanza to wyrzucić do kosza i kupić coś innego taniego.
A tak bliżej serio zobacz czy nie przełącza Ci klawiatury w systemie w coś dziwnego po włączeniu num locka.

Jak to sprawdzic? Windows 10

Klawiatura podłączona jest do laptopa czy komputera stacjonarnego?

do PC

Czy problem występuje od początku?

Wystepuje odkad zainstalowałem windowsa 10, wczesniej mialem 7 :slight_smile: moze esperanza slaba firma, nie wiem, ale klawitura mega wygodna i jestem przyzwyczajony

Czy w managerze urządzeń nie ma wykrzyknika przy klawiaturze?
Jak zachowuje się gdy piszesz w Notatniku.
Czy problem występuje gdy używasz wszystkich programów czy tylko niektórych.

Nie ma zadnego wykrzyknika.

Klawiatura tak działa wszedzie, gdy wcisne numlock, tworzy mi druga klawiature numeryczna :smiley:

A co dzieje się po zastosowaniu kombinacji klawiszy ctrl+shift

Zobacz jeszcze w Ustawienia komputera --> ułatwienia dostępu --> klawiatura
i powyłączaj

Nic sie nie dzieje, w ułatwieniach wszystko wylaczone. Mam normalnie klawiature progarmisty wlaczona jak cos

potem Ustawienia komputera --> ułatwienia dostępu --> mysz
i wyłącz “steruj myszą za pomocą klawiatury”
[edit]
jeszcze Ustawienia komputera --> ułatwienia dostępu --> klawiatura -> ustawienia pisania
i wyłącz “poprawiaj błędy pisowni automatycznie”