Problem z klawiaturą PS2

Witam serdecznie!

Od kilku dni przeglądałem tematy związane z problemem klawiatury…

Posiadam klawiature PS2 A4TECH w systemie operacyjnym WindowsXP z serwis pack 1.

Problem wygląda następująco:

Postanowiłem z formatować dysk i wgrać system(nie 1 raz to robiłem i nie mam z tym najmniejszych problemów). W momencie gdy kończył się cały cykl wgrywania systemu i należało podać kod Windowsa XP moja klawiatura posłusznie wpisała kod… problem pojawił się gdy Windows wymógł na mnie abym wpisał nazwę administratora - tu pojawił się problem>>> KLAWIATURA NIE DZIAłA<<< musiałem zresetować komputer i normalnie zalogował się komputer z tym, że klawiatura nie działa!Wykrzyknik( wgrywałem kilkakrotnie system po pojawieniu się tego błędu z klawą, z różnych płyt w tym z serwis packiem 2-bez efektu)

Próbowałem zainstalować sterowniki(moja klawiatura NIGDY nie wymagała innych sterowników niż standardowe) W menadżerze urządzeń widniała klawiatura jako niezainstalowany lecz rozpoznany element. Postanowiłem wyszukać sterownik i ją zainstalować (automatycznie windows tego nie zrobił-ręcznie ją zainstalowałem i DZIAłA) lecz gdy ponownie uruchomię komputer to klawiatura przestaje działać (w BIOSIE działa, przestaje reagować gdy pojawi się ikona WINDOWSA i zacznie się logowanie…). Postanowiłem ściągnąć sterowniki z neta - znalazłem różne i bez efektu.

Klawiatura jest 100% sprawna gdy podpiąłem inna skutek był ten sam!

za każdym razem gdy włączam komputer muszę instalować klawiaturę(wystarczy, że w menadżerze wyłącze sprzęt i włącze i działa poprawnie)

Prawdopodobnie coś z kontrolerem ps2.

podepnij klawiaturę przez przejściówkę do usb i sprawdź

ale klawiatura w biosie dziala! !!

Złączono Posta : 10.09.2007 (Pon) 16:33

wyjąłem baterie z płyty głównej i po kilkunastu minutach włączyłem i działa :lol: :lol: