Problem z klawiaturą :(

Mam taki problem z klawiaturą :

-Bios jej nie wykrywa

-mam 2 systemy operacyjne (1.linux 2.windows)to po pewnym czasie włączy się linux , a tam chodzi NORMALNIE . Na windowsa nie moge przełączyć bo w tym panelu gdzie wybiera się systemy to klawa nie chodzi ,

-Klawiatura jest na zlączy PS\2 , sprawdzałem 2 klawiatury i obie się tak samo zachowują .

a masz sterowniki???

Sterowników nie trzeba . Kupiłem przed chwila przejściówkę na USB to mi wogóle nie chodzi:(

a może jednak trzeba. Sprawdź czy są w intrnecie.

Sterowniki klawiatury do Biosu ?? Bo w Biosie mi nie chodzi !!

Hmm… Stery to raczej tu nie pomogą bo to jeszcze jest w BIOSie, a stery są pod system. Wejdź w BIOS i poszukaj tam funkcji “USB Keyboard support” i weź na Endable, wiem że to jest pod USB, ale może zaskutkuje. Sprawdź klawe w innym kompie, czy też nie chce działać jeszcze spod BIOSu (np: naciśnij F8, podczas włączania kompa, powinny pokazać się opcje startowe systemu). Jak dalej nie będzie działać to spróbuj zaaktualizować bios.

Jak mam wejsc do biosu jak tam klawiatura nie chodzi

To spróbuj inną klawą…

Mam 2 klawiatury i obie reagują tak samo :frowning: . A jak używam przejściówki z ps2 na usb to też nie wykrywa

jezeli masz taka mozliwosc to format moze jakies bledy w systemie (moze komp oglupial przez 2 sys. operacyjne?) [to tylko spekulacje, nie wyzywajcie mnie xD]

pozdrawiam,

Monka

Zrobiłem format i zainstalowałem Windowsa . Nic to nie dało . Ale to co zaobserwowałem to :

Złącze ps\2 nie chodzi

jak klawiatura jest podpięta poprzez przejściówkę to Bios wykrywa ale nic nie da się zrobić:(

a w grach nie mogę używać 2 klawiszy naraz (np. w NFS:C nie mogę przyzpieszać i skręcać )

Hmm z tego co wyczytałem na 95% uszkodzone jest wejście w komputerze na klawiaturę bo jeżeli masz 2 klawy i na każdej próbowałeś to niemożliwością jest żeby 2 działały tak samo źle :stuck_out_tongue:

więc albo zrób coś z tym złączem (nie wiem zanieś kompa do komputerowego czy gdzieś niech tam coś pogrzebią) albo kup klawe pod USB

pozdrawiam,

Monka

nobody007 ,

Poczytaj - Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post.

Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie, przy okazji pomiń zbędne emotki.

W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.