-mam 2 systemy operacyjne (1.linux 2.windows)to po pewnym czasie włączy się linux , a tam chodzi NORMALNIE . Na windowsa nie moge przełączyć bo w tym panelu gdzie wybiera się systemy to klawa nie chodzi ,
-Klawiatura jest na zlączy PS\2 , sprawdzałem 2 klawiatury i obie się tak samo zachowują .
Hmm… Stery to raczej tu nie pomogą bo to jeszcze jest w BIOSie, a stery są pod system. Wejdź w BIOS i poszukaj tam funkcji “USB Keyboard support” i weź na Endable, wiem że to jest pod USB, ale może zaskutkuje. Sprawdź klawe w innym kompie, czy też nie chce działać jeszcze spod BIOSu (np: naciśnij F8, podczas włączania kompa, powinny pokazać się opcje startowe systemu). Jak dalej nie będzie działać to spróbuj zaaktualizować bios.
jezeli masz taka mozliwosc to format moze jakies bledy w systemie (moze komp oglupial przez 2 sys. operacyjne?) [to tylko spekulacje, nie wyzywajcie mnie xD]
Hmm z tego co wyczytałem na 95% uszkodzone jest wejście w komputerze na klawiaturę bo jeżeli masz 2 klawy i na każdej próbowałeś to niemożliwością jest żeby 2 działały tak samo źle
więc albo zrób coś z tym złączem (nie wiem zanieś kompa do komputerowego czy gdzieś niech tam coś pogrzebią) albo kup klawe pod USB