Witam. posiadam drukarke HP DeskJet Ink Advantage 4535, która jest połączona sieciowo. Drukując stronę testową lub z urządzeń typu smartfon, tablet na Androidzie wszystko jest OK wydruki są w kolorze, natomiast z PC, Laptopa (Windows 10) wydruki są czarno-białe. Sprawdzałem drukowanie przez program do pdf, Chrome, Edge wszystko czarno-białe mimo iż w tych programach jest wybrane “drukuj w kolorze”. Co jest przyczyną?
Poszukaj w konfiguratorze od HP opcji wydruku w kolorze i ja włącz.
Jaki system na PC?
Wszystko jest ustawione na kolor, przeinstalowałem nawet sterowniki i dalej ze smartfona OK, komputery z windowsem wszystko czarno-białe. Zawsze miałem tusz od HP teraz mam zamiennik Active Jet z tego co czytałem to regenerowane kadridże no ale co to ma za znaczenie skoro smartfony drukują kolorowo, a PC-ty i Laptopy czarno-biało nie potrafię tego zrozumieć
Instalowałeś jakiś sterownik czy korzystasz ze systemowego?
Zrobiłem tak wywaliłem całe oprogramowanie HP, zaawansowane czyszczenie Revo uinstallerem, instalacja podstawowego sterownika HP zamiast “pełnego pakietuHP”. Efekt taki, że PC się ogarnoł i jest w kolorze, a laptop dalej czrno-biało ;-). Ręce już opadają Nie potrafie nigdzie znaleźć opcji “drukuj w odcieniach szarości”, kiedyś w mojej starej drukarce to było w preferencjach drukowania (chyba, że to chodzi o system, bo wtedy też miałem Win7, a teraz Win10)
Nie minęło ani 15 minut i PC znowu drukuje czarno-biało sam z siebie bez zmiany jakichkolwiek opcji. Pierwszy raz się spotykam z takim cyrkiem ;-). Ktoś ma jakiś pomysł, czy zostało jedynie zajść z tym do śmietnika ?
Spróbuj wywalić sterowniki od HP i nie instaluj żadnych, tylko dodaj drukarkę z poziomu panelu sterowania i pozwól systemowi zainstalować samodzielnie własny sterownik.
Tak zrobiłem i nic to nie dało
Czy ktoś w ogóle rozwiązał ten problem? Ja posiadam drukarkę HP 4530 i w Win10 w kolorze drukuje po kablu a przez wifi tylko na czarno-biało (w ustawieniach wydruku nie ma nawet opcji zmiany koloru druku).
Niby problem tu jest rozwiązany, ale u mnie jakoś nie działa: