Problem z kompem nie mogę wgrać systemu

Witam! Mam problem z kompem polega on na tym,że do kompa nie można wgrać xp-ka.Dysk formatuje się bez problemu lecz przy instalacji plików nie zawsze każdy chce się skopiować trzeba go usunąć lub spróbować skopiować ręcznie .Po pewnym czasie pojawia sie niebieskie tło i jest napisane min. przyczyna problemu plik mountmgr.sys ,jest też info PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA,a także wyłącz opcje pamięci systemu BIOS,takie jak buforowanie i przesłanianie .Problem ten pojawia się przy każdej próbie instalacji systemu.Dodam też że dysk można sformatować na innym kompie ale po podłączeniu go do tego “uszkodzonego” kompa system startuje lecz po paru minutach normalnej pracy komputer się wyłącza startuje od początku ale sytuacja się powtarza .Proszę o pomoc gdzie szukać przyczyny tych usterek.Pozdro.

gigi1234 ,

Poczytaj - Konkretne tematy… ze zwróceniem szczególnej uwagi na pierwszy post. Proszę poprawić tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty - proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

Błąd 0x00000050: Błędy systemu Windows (kody BSOD)

Sprawdź pamięć programem Memtest86+.

Podaj odczyt danych SMART dysku z programu z programu MHDD: Instrukcja czytania SMART programem MHDD

witam ! Dzieki za rade ale tych programów nie daje rady uruchomić na tym kompie .Memtest86+ tego nie umiem rozpakowac,a MHDD nie chce odpalić z płyty pokazuje sie komunikat brak pliku NTLDR i każe się zresetować .Sorry ale może moje umiejętności są zbyt małe aby tak zadziałać. Pozdro.

Ustaw w biosie sekwencję uruchamiania na CD-ROM/DVD, HDD tak, żeby jako pierwsze bootowało z płyty .

Do biosu wejdziesz poprzez wciśnięcie klawisza del zaraz po włączeniu kompa… :slight_smile:

Co do Memtesta. Memtesta ściągasz, wypakowujesz jeżeli potrzeba, aby nagrać plik ISO. Nagrywasz go na płytę, w Nero opcja Nagraj obraz na dysk. Potem uruchamiasz na nowo komputer bootując go z płyty (w biosie ustaw: okno Advanced Bios Features->First Boot Device ustaw na CD/DVD).

Dzięki za pomoc był to kłopot z pamięcią jest nowa wszystko działał jak powinno. :smiley: