RAM masz w jednej kości czy w kilku?
Jeśli w kilku, to wyciągnij wszystkie, potem wkładaj pojedynczo i zapuszczaj memtest86.
RAM masz w jednej kości czy w kilku?
Jeśli w kilku, to wyciągnij wszystkie, potem wkładaj pojedynczo i zapuszczaj memtest86.
Hej,
Nie powinno tak być. Test powinien się zatrzymać tylko wtedy, gdy Ty go przerwiesz. Spróbuj najpierw testów z jedną kością RAM, później dopiero testuj drugą - oczywiście jeśli posiadasz więcej niż jedną kostkę pamięci RAM.
A co z tym?
Wszystkie sterowniki zainstalowane?
Pozdrawiam,
Dimatheus
test teraz poszedł do końca bez problemów, testowałem kazdą pojedyńczą i z dwoma kościami
Hej,
Czyli przeszedł jeden raz? Trochę mało - czasami błędy pojawiają się dopiero po dwóch czy trzech przebiegach, gdy pamięć nabierze większej temperatury.
A co z poprzednimi pytaniami: o antywirusa, firewall i sterowniki?
Pozdrawiam,
Dimatheus
antywirusa nie używam nie mam nawet jak go zainstalować, bo wywala bluescreen, czasami po uruchomieniu systemu a czasami po kilku minutach i tak bez przerwy, sterowniki instalowałem z płyty od płyty głownej a do karty graficznej to ze strony producenta
My tak możemy pytać bez końca - dlaczego nie pokazał procesów wszystkich, bo 44 % zajętej pamięci bez przeglądarek, to prawie 3.5GB zajętego RAMu (przy zainstalowaniu 8GB pamięci) bez przeglądarek i tam inne objawy.
Najlepiej, to wykonać logi FRST i zapodać log FRST i Addition na pastebin, tutaj dać linki.
Sami zobaczymy, jakie są errory w Addition, jakie sterowniki i jakie programy w konflikcie.
o to chodziło?
Tak. Dokładnie.
i co to jest?
To już są od tego spece. Widać, że uszkodzony rejestr. Widać ErrorFix KIT - i tak nim nie naprawisz nic, najwyżej wyciągną kasę. Ten slimdrivers, to także zawsze ryzyko. Jak już, to snappy portakle. Pobierze do danego komputera odpowiednie i można jechać.
Widać errory 0x00000124 - a to już MS pisze:

Pokazuje błędy z rdzeniem procesora i tam niezgodności sprzętowe.
Windows jest przypisany do sprzętu i normalnie jest nie do użycia w Twojej konfiguracji sprzętowej.
Do tego:
Produkt Windows Defender napotkał błąd podczas próby aktualizacji podpisów.
Nowa wersja podpisu:
Poprzednia wersja podpisu:
Źródło aktualizacji:Użytkownik
Typ podpisu:Oprogramowanie antyszpiegowskie
da sie z tym coś zrobić, czy częsci na gwarancje
Ale nie ma gwarancji, co Ty zrobisz z tymi częściami.
Wiesz - nowa płyta, to zaczyna się od biosu. No i trzeba nowy system. Może być na starym kluczu, ale to wtedy trzeba dzwonić do MSoftu o aktywowanie w zmienionej konfiguracji sprzętowej. Powód - wymiana podzespołów i żadnych tam od razu steamów i aplikacji do śledzenia klawiatury.
To system ma ogarnąć Twój sprzęt.
czyli powodem jest ze zmieniłem podzespoły bo nie bardzo rozumiem, bo też moge oddać cześci na gwarancje
To tak, jakbyś jechał na windowsie na innym komputerze, gdzie windows głupieje od niezgodności sprzętowej.
Powtarzam - windows jest przypisany do starej płyty i żadne tam klonowanie systemu nie wchodzi w rachubę.
Pozostaje linux, który ma wszystkie sterowniki i obsługuje nawet steam.
Części nie są złe.
czyli jak bym załatwił nowy system to by rozwiązało problem?
Oczywiście. Zostałby przypisany do płyty. Chyba że - windows 10.
używam teraz 7 a instalowałem też 10 i tak samo wywalało ale 10 nie był aktywowany
na ten moment nie wywala, przy starcie kompa nacisłem f8 i wybrałem zeby coś ze sterownikami nie robił czy jakoś tak
Hej,
A jaką masz teraz wersję BIOSu? Może aktualizacja rozwiąże problem?
Pozdrawiam,
Dimatheus