mam problem z komputerem, podczas zwykłego przeglądania internetu wywala mnie do blue screna
specyfikacja
zasilacz cooler master model: RS-600-ACAB-M2/M4
pyta główna msi b250 mortar
procesor i5 6400
pamieć 2x4gb goodram 2400mhz
gpu hd 7870 2gb
i dwa dyski hdd jakieś stare chyba z samsunga
A co jest w bluescreenview?
Pobierasz programik i spolszczenie. Zawartość spolszczenia wklejasz do folderu programu i masz…
Bez info nic nie wiemy…
Weź jeszcze hwinfo portable (z linka bezpośredniego):
Nie ma się co bawić walnij windowsa na nowo w większości przypadków pomaga. Jak na czystym będzie ten sam problem to można poszukać problemu.
windowa kilka razy instalowałem i nic nie pomogło
Hej,
Na początek sprawdziłbym działanie pamięci RAM, przy pomocy na przykład MemTest’u.
Z jakiego antywirusa i firewalla korzystasz?
Pozdrawiam,
Dimatheus
Robiłeś czystą instalację, a system był niemodyfikowany?
tak robiłem, tego instalatora używałem wiele razy i wszystko działało
Szkoda, że nie napisałeś tego wcześniej… Na przyszłość wystarczy raz przeinstalować
Co ostatnio modyfikowałeś w kompie 
Dalej nie wiem. Ale błędy wskazują na problemy z przegraniem procesora, czy przetaktowaniem, czy grafiki, może z pamięcią RAM?
Pierwsze, to sprawdzenie, czy aby zasilacz aż parzy przy obudowie, czy mocno zakurzony sprzęt w środku, czy jakieś kondensatory nie są wypukłe, czy gorąco nie bije z procesora albo grafiki itd itd.
A Ty żałujesz nawet podać temperatur. Czemu?
Jeśli system nie modyfikowany i w menadżerze urządzeń nie ma żółtych znaków - to trzeba wziąć się za temperatury i za testy.
kilka dni temu kupiłem płyte główna, procesor i pamiec i zaczeły sie wtedy problemy , nic nie było podkręcane, chłodzenie na procesorze to spartan 3Lt , temperatury na procku do jakieś 30 stopni
komputer jest czysty, zasilacz przy dotyku nie parzy, jak już pisałem przed zmianą płyty głównej, procesora i pamieći wszystko działało zaznacze że kupione częsci są nowe
Pamięci masz mało? Pokaż procesy, bo jeden rdzeń CPU ponad 60%, drugi ponad 20%. Co tak piłuje procesor? Pokaż procesy.
Sterowniki niekompatybilne?
a gdzie te procesy sprawdzić, wiem głupie pytanie
robiłem test i po 50% komputer sie resetował a błedów nie znalazł