Problem z komputerem i grą (oryginalną)


(Toffik325) #1

Witam. Jakieś pół roku temu instalowałem se gre Flatout i chodziła całkime ładnie. Dzisiaj instaluje... dałem już nawet najniższą jakość dźwięku, aby nie cieła się gra mocno... odpalam gre... w menu sie tnie na pierwszej trasie czasami, wlaczam druga i sie jecchac nie da tak się tnie :frowning: BARDZO BYM PROSIŁ O POMOC!

dzięki

Złączono Posta : 25.09.2007 (Wto) 18:51

I już sam nie wime co sie dzieje :frowning: czy to przez to, że komp sie zużywa, czy co. Jeszcze specjalnie przed włączeniem gry uruchomiłem ponownie kompa i przeczyściłem CCleanerem... :frowning:


(antiferno) #2

a to tylko ta gra ?

moze coś kompa zmula ...

zobacz ile masz uruchomionych procesów no i..

defragmentacje moze zrób i odsyfianie kompa - polecam odkurzacza


(Toffik325) #3

no niedawno instalowałem ToCa 3 i był podobnie, ale cieła się bardziej niz kiedyś, ale mniej niz Flatout dzisiaj... :frowning:


(antiferno) #4

no moze tak jak mowilem komp zamulony?

sprawdz zuzycie procesora w menadzerze zadan , ilośc procesów ... wyczyść i zdefragmentuj partycje z systemem i grą


(Toffik325) #5

dzięki

Złączono Posta : 25.09.2007 (Wto) 19:04

ale Windows chodzi bardzo dobrze... ;/


(antiferno) #6

windows to windows ... co innego windows+gra ; ]

spróbuj zrobić tak jak pisalem i wtedy zobacz jak gra ... mozesz jeszcze przeczyscić rejestr ...zrób to wszystko , uruchom ponownie i wtedy odpal gre


(Toffik325) #7

rejestr czyscilem Ccleanerem, oki spróbuje dzięki wielgaśne :smiley:


(Marjaan) #8

może grafika ci się przegrzewa??


(Toffik325) #9

myślę że nie bo jakoś mies. temu miałem Everesta i jedyna rzecz, która miała dużo stopni to procesor - 52 st.


(Krzysieek88) #10

Taa...a czy jak ja miałem miesiąc temu grypę to dzisiaj też ją muszę mieć ? Co to za porównanie! Jak już kiedyś ktoś napisał tutaj na forum "sprzęt się psuję na bieżąco" Sprawdz teraz temperatury.


(Toffik325) #11

oki zaraz podam

Złączono Posta : 25.09.2007 (Wto) 20:08

wartość napięcia - 1.6

cooling fan 4.4

temp. procesora - 54 st.

trmp. płyty głównej - 38 st.

Złączono Posta : 25.09.2007 (Wto) 20:11

o... o... to chyba przez procesor... z włączonym Everstem i tą strronką taka temp. ... ;/ chyba wentylator wymienić bo lipa... ;(. A wy co mylsicie? ;/

Złączono Posta : 25.09.2007 (Wto) 20:15

tera spadło do 52 st.

Złączono Posta : 25.09.2007 (Wto) 20:19

wiem jedno. Napewno nie osiąga 64 st. bo mam ustawione, że jak osiągnie tyle to bedzie reset kompa. :frowning:

Złączono Posta : 25.09.2007 (Wto) 20:21

Złączono Posta : 28.09.2007 (Pią) 15:18

halo! czemu nie odpisujecie? Chciałem jeszcze dodać, że mój procek (800mhz) napewno nie spełnie wymagań gry, ale normalnie chodizło i nawet sie nie cielo. I jeszczze jedno. Coś kołopół roku tem próbowałem se podkręcić proca. Niestety udało mi się do 896mhz. Dalej nie szło. I wetedy komp chodził dobrze, nic sie za bardzo nie cięło i w ogóle. Ale nagle mi sie sam komp zresetował to już myślałem, że spaliłem procca, ale udało sie, wtedy dałem na normalnie (800mhz) i mniej więcej od tamtego czasu się zaczęlo... jeszcze niedwno miałem 848 mhz i było git. Dopuki przy włączaniu kompa mi sie nie pokazała jakaś dziwna niebieska plansza z białymi literkami. Wtedy odrazu dałem na normalnie. Wtedy było jeszcze gorzej! Flat out mi sie tera bardzo tnie na menu i troche w grze, ale z tymi nowszymi grami np. Flatout 2 nie jest ak źle, już nawet Flatout 2 w menu mi sie mniej tnie niż FlatOut (?!) PROSZE O POMOC!!