Witam mam problem z komputerem, nie działają mi wejścia takie jak HDMI, USB 2.0 I 3.0 itd.
Odkręciłem panel tylni ( tam gdzie są okablowania ) bo chciałem zobaczyć jedna rzecz odnośnie dysku SDD. Po sprawdzeniu przykręciłem panel ponownie i włączyłem komputer i nie działa myszka, klawiatura, monitor i pad, ale podpinając te urządzenia do laptopa do normalnie działa. Podpinając inne urządzenia do komputera np. telefon to wejście USB normalnie działa. Dziękuje za odpowiedź. Pozdrawiam.
Rozkręć komputer na części pierwsze i skręć ponownie, może coś “okablowanie” poruszyłeś. Ogólnie ciężko sie połapać bo “tylny panel tam gdzie są okablowania” jest kompletnie niejasny. W normalnym komputerze nie zdejmujesz tylnego, a boczne panele, wyjścia masz zaś nie z panelu, a z płyty głównej bezpośrednio… No chyba, że o tej maskownicy płyty głównej mówisz, ale przez nią kabli nie sięgniesz.
Powiedz też jaką “jedną rzecz odnośnie dysku” oglądałeś/robiłeś.
Jak nie pomoże, to mogłeś uszkodzic procka (ułamać pin, sprawdzisz rozkręcając) lub porty w płycie.
Chciałem zobaczy czy mam miejsce na dysk SSD tylko. Przykręciłem tylni panel i komputer odpala normalnie ale nie działają urządzenia zewnętrze takie jak myszka klawiatura czy monitor.
Dopiero teraz załapałem: faktycznie chodzi o tylny panel - jeśli patrzymy na obudowę z boku chodzi o część serwisową, tam gdzie w nowych obudowach przeprowadza się okablowanie.
Może tak być, bo tam często są miejsca montażowe dysków 2,5’’, ale lepiej żeby wrzucił fotkę