Problem z komputerem, pomocy D:

Witam, niedawno kupilem uzywanego kompa, przez pierwsze 2 tyg wszystko dzialalo bez najmniejszego zarzutu, zgasilem kompa i nie gralem ok 3 dni bo nie mialem czasu, od tej pory zaczely sie jaja, zaczelo sie od tego, chwile po uruchomieniu, nie wazne co sie robilo czy krzatalo po pulpicie czy gralo po max 5 minutach bluescreen, i przy nastepnym odpaleniu jakies przeszukiwanie dysku w celu wykrycia bledow i znowu to samo, zrobilem format calkowity i w miejsce windowsa 7 wrzucilem 10, zaczelo sie co innego… zaczely sie totalne zwiechy kompa przez pierwsze 20/30 min uzytkowania, czasem bluescreeny az w pewnym momencie po paru probach komputer zatrzymywal sie na momencie ładowania windowsa, mysle ok sprobuje go jeszcze odkurzyc bo fakt faktem troche zakurzony byl, pomoglo… na jeden dzien, dopoki nie odpalilem na pol godziny gta v, teraz stoje na etapie gdzie nie moge go normalnie odpalic tylko musze trzymac przycisk przez ok 30 sek i wtedy CZASEM odpala, pisze z komputera czyli tragedii nie ma ale boje sie odpalac gry bo jeszcze dzisiaj po takim odpaleniu gdy ladowal mi sie lol scielo wszystko, ze myszka sie nie dalo ruszyc i klapa, znowu meczenie sie z odpaleniem przez pol godziny. Proszę was o pomoc bo już totalnie nie mam pomysłu co to może być a sam na usterkach się raczej nie znam. Przypomnę tylko że przez pierwsze 2/3 tyg uzytkowania igła. nie wiem czy potrzebne specyfikacje jak cos to podesle w kom. Z góry dzięki :smiley:

Może byś tak coś więcej napisał o sprzęcie. Jaka płyta główna, procesor, ram, grafika. Sprawdzałeś temperatury?

procesor: amd phenom x4 965 3,4 ghz
grafika: nvidia geforce gtx 660
12gb ram
płyty głównej i temperatur niewiem gdzie sprawdzić ;( ale od 4h gra normalnie, jednak obawiam sie ze to znowu chwilowa kwestia i jutro/za pare dni bedzie znowu to samo albo cos jeszcze innego

Starsze sprzęty lubią mieć BSODy od sterowników, które nie były tworzone pod Win10. Może dociągnęło aktualizacje i gitara.

Temperatury sprawdź w HWMonitor , w jaki sposób wyczyściłeś komputer?
Wymieniałeś pastę na CPU i GPU ?