Problem z komputerem - prawdopodobnie wirusy

Witam serdecznie,

miałabym prośbę o sprawdzenie loga mojego komputera. Przy skanie avastem wyszło ze ma jakieś wirusy, nie jestem pewna czy wszystko skaner usunął, poza tym mam problem z pendrivem - wirus Perlovga. Jak się śmiecia pozbyć macie na to radę?:slight_smile:

Będę wdzięczna za pomoc

osayoo

dołączam jeszcze loga z combofix

http://wklej.org/id/dc0eeb15a5

System wygląda na czysty.

Pewne wątpliwości wzbudza jedynie MEGAUPLOAD ToolBar.

Reszta to jedynie “śmieci” - cała tona dodatków i źle dobranych programów startujących z systemem.

Polecam zapoznanie się z artykułem Optymalizacja Windows oraz porównaniami programów związanych z bezpieczeństwem.

Jako AV polecam Avira Personal Free, jako FireWall Comodo FireWall Pro, jako AS chudą wersję Spyware Terminator (bez dodatku Crawler Toolbar).

Ta tróka jest lekka dla systemu, skuteczna i doskonale współpracje.

Ten w/w wpis sfiksuj w Hijacku:

>>Hijack>>scan(Do a system scan only)>>zaznacz go >> Fix checked.

Combofix może przeczyścić pendrive jeśli pendrive będzie przestawiony z trybu read only na pełne zapisywanie.

Innym narzędziem czyszczącym jest PRT (Perlovga Removal Tool)

http://www.softpedia.com/get/Security/Security-Related/PRT-Perlovga-Removal-Tool.shtml

(ale pen też musi być odblokowany do zapisu by to się udało).

jessi

Witam Serdecznie

dzięki za wszelką pomoc umieszczam loga po dokonanych zmianach i byłabym wdzięczna za zerknięcie czy zrobiłam wszystko poprawnie, bo mowiąc szczerze nie bardzo się na tym poprostu znam:):

Mam też jeszcze pytanie co do mojego pendriva poinewaz nie wiem jak sprawdzic i gdzie, czy jest on w formie read only czy w formie zapisu, dodam jeszcze iz wogole nie moge go juz teraz odtworzyc (siadła opcja autoodtwarzanie) a jak chcę go otworzyc z komputera stacjonarnego to na dysku g (w katalogu mój komputer) jak go otwieram normalnie dwuklikiem lewym to otwiera się folder Moje Dokumenty, a jak klikam prawym klawiszem myszki to mam znaczki typu ??(O) ???(X) i brak opcji autootwarzania

Będę wdzięczna za pomoc

osayoo

Pobierz program SDFix