Problem z komputerem (sygnały 3 krótkie, 1 długi)

Witam Was forumowicze.

Przychodzę z prośbą o poradę.
Na początek specyfikacja:

Komputer stacjonarny, desktop PC
Lenovo H50-55
A10-7800

1. Procesor: Czterordzeniowy procesor AMD A10-7800, 4x3.5GHz (Turbo 3.9GHz), 4MB cache
    4 rdzenie
  2. Karta graficzna - AMD Radeon R7
  3. Pamięć - 8 GB pamięci operacyjnej DDR3
  4. Dysk twardy - 1 TB HDD

Komputer zakupiłem jakieś półtora roku temu. Generalnie wszystko śmigało dobrze, aż do wczoraj kiedy to postanowiłem go wyczyścić sprężonym powietrzem. Po zakończeniu czyszczenia wszystko wydawało się okej, komputer się włączył i działał natomiast POWER button migał jak szalony, próbowałem go wyłączyć poprzez przycisk, ale komputer nie reagował, więc wyjąłem kabel od zasilania (brak przycisku od zasilania). Po takim zabiegu komputer tylko włączał się na sekundkę i
od razu restartował. Kiedy wyjąłem kość RAM komputer oznajmił mi, że jest problem za pomocą sygnałów w postaci 3 krótkie beepy, 1 długi beep. Przełożyłem RAM (w 100% sprawny) z innego komputera, jednak komputer znów tylko odpalił się na chwilkę i zaraz zrestartował. Próbowałem tez odłączać dys ktwardy oraz napęd DVD w nadzieji iż to coś pomoże jednak nadal klapa.

Macie może pomysł co to może być?

Wypnij wszystkie przewody z płyty i podepnij ponownie - może coś nie łączy.

Jakieś zwarcie?
Sprawdź najpierw przewody od sterowania z obudowy https://download.lenovo.com/consumer/desktop_pub/lenovo_h50_hmm_20140929.pdf#page=32 punkt 11 na schemacie. Odepnij je i włącz komputer. Jeśli dalej się nie będzie włączał, to wyłącz z kontaktu lub zasilacz.

PS.
Po odpięciu tych przewodów nie zapali się żadna lampka na obudowie, ani nie będą działały guziki reset, czy power.

Dzięki za szybką odpowiedź. Próbowałem jeszcze dokładnie przeczyścić sloty na RAM, ale to też nic nie dało. Mógłbyś mi wskazać gdzie znajdują się te przewody od sterowania z obudowy, bo jestem kompletnym laikiem i nawet z tym schematem nie mogę znaleźć? Załączam linki do zdjęć.

Zdj1
Zdj2

Te przewody są na samym dole obudowy - na brzegu. Są to najcieńsze przewody. Powinno być ich osiem obok siebie.

Odłącz kabel komputera od prądu!
Wymontuj bateryjkę BIOSu, zewrzyj na chwilę czymś metalowym styki +/- w gnieździe tej bateryjki. Poskładaj wszystko z powrotem i uruchom komputer.
Bez%C2%A0tytu%C5%82u%20(o%20zmienionym%20rozmiarze)