Hejka wiem że to może być głupie pytanie ale kupiłem komputer złożyłem go i teraz nie wiem co zrobić dalej ponieważ po podłanczając monitor do komputera na ekranie po włączeniu i podłączeniu pędraiva z instalatorem Windows nic się nie dzieje Czy potrzebuje zainstalować sterowniki które przyszły razem z płytą główną przy pomocy nośnika DVD . Na serio się pytam nie troleje po prostu nie wiem
Płyta główna to b450m pro m2
Jaki procesor.
Monitor podpięty do płyty/kart?
Procesor amd 5 2600 monitor lenovo d24f-10 a karta rx 580 Armor 8 gb
I monitor jest podpięty tylko na ekranie wyskakuje power sleeping mode czy coś podobnego kiedy jest podłączony do niego komputer
Jak włączysz komputer to w ogóle uruchamiają sie wentylatory? Są jakieś piski z głośników?
Tak wiatraczki zaczynają chodzić i na płycie głównej zaczyna świecić białe światełko przy włączaniu
Do karty? Karta ma podpięte dodatkowe zasilanie?
Jeśli jest podłączony to zaczyna jej się kręcić wentylator ?
Ponieważ nie jestem pewny jeden chłopak dostał hejt za to ale ja na prawdę nie wiem który z tych kabli podłączyć do karty mam zasilacz już ci mówie
Co do czego.
Rx 580 potrzebuje prawie 200w, na 75 z pcie może kręcić się wentylator a obrazu nie być.
Mam vero l2 bronze 600 w
pod okiniec strony widać http://allinfo.space/2017/05/11/recenzja-karty-graficznej-asus-rog-strix-rx580-t8g-gaming/
takie miejsce na karcie wymaga kabelka. Zobacz, czy jest. Jak nie zobacz jaki pasuje, jak amsz wątpliwości zrób fotkę gniazda i kabelka i wrzuć. Ktoś rzuci okiem, na mnie czas już.
To jest pcle ?
Dzięki dowiedziałem się czegoś
Wrócę do tematu więc mam podączony ten kabel do karty graficznej jednakże nie umiem go docisnąć do końca
Co chyba może powodować to że nic nie wyświetla mam kable molex sata i PCle VGA 6+ 2 piny ale nie nakładają mi się kwadraciki i jak to nazwę pagórki na kablu
Karta ma 6 czy 8 pinów?
Ma 8 jak byś mógł napisać jak wysyłać tu zdj to bym ci wysłał
W trakcie pisania odpowiedzi masz ikonkę ze strzałką do góry - to jest upload zdjęcia.