Witam, jak w tytule mam problem z komputerem a mianowicie na monitorze robi się czarny ekran, a wentylatory karty graficznej wariują. . Zaczęło się to dziać przed wczoraj gdy wymieniłem kartę graficzną z gtx 1060 3gb na RX580 Gaming 8gb. Gdy gram w gry(Warzone) komputer się nie wyłącza a przy odpalonej przeglądarce(np.Facebook’u) komputer “wyłącza się”. Niestety ani reset biosu ani format Windowsa nic nie zdziałał.
Procesor i5-6600k
16 gb ramu ddr3
Zasilacz Chieftec a-90 550W
Płyta główna- Gigabyte B150M-D3H
Ja bym sprawdził, czy GPU jest dobrze podpięte (kable od zasilania i od video) dobrze dociśnięte. Ewentualnie może to też być kwestia zasilacza lub MOBO - choć to ostatnie był zostawił na koniec.
Uruchom Stress test, np, FurMark na 30 min (chyba, że się wyłączy to krócej) i pokaż temperatury.
Link do FurMarka:
EDIT
Komputer się nie wyłącza, tylko robi się czarny ekran a wenrtylatory chodzą na full. Robiłem testy w FurMark i temperatury były ok.
Radziłbym przeczyszczenie sterowników za pomocą Display Driver Uninstaller a potem instalację najnowszych ze strony AMD.
Zrobiłem format komputera- zainstalowałem nowego Windowsa- to nie usuwa starych sterowników?
Niestety nie jestem wróżbitą i nie wiem skąd pochodzi twój system